Κατηγορίες
ΠΕΡΔΙΚΑ
ΟΡΕΙΝΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΑ
Διαθεσιμότητα σε 2-8 μέρες
Kωδικός 2001036
Πλήθος Πόντων: 400
Eπιλέξτε για σύγκριση :
Σύγκριση
Στα Καταστήματα 25,00€
Η τιμή μειώθηκε κατά20%
Τιμές με Φ.Π.Α.20,00€
Προσθήκη στο καλάθι Προσθήκη στο καλάθι
Περιγραφή
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ορεινή πέρδικα έχει μήκος περίπου 30 με 35 cm και το βάρος της είναι 600 με 900 γραμμάρια περίπου. Στα πλευρά της διακρίνονται άσπρες με μαύρες ραβδώσεις που εναλλάσσονται ενώ οι παρειές και το μπρος μέρος του λαιμού της είναι άσπρου χρώματος και περιβάλλονται από μια στενή λωρίδα μαύρου χρώματος που αρχίζει από το ράμφος της πέρδικας και κατεβαίνει προς το λαιμό της δημιουργώντας μια μορφή περιλαίμιου. υτό το είδος πέρδικας διαβιεί σε θαμνώδεις περιοχές και σε μεγάλο σχετικά υψόμετρο. Η τροφή της είναι κυρίως σπόροι φυτών, καρποί, σαλιγκάρια, σκουλήκια, διάφορα έντομα κλπ. Εκτός από την τροφή της η πέρδικα καταπίνει μικρά χαλίκια που εκτός του ότι την βοηθούν στην πέψη, προσλαμβάνει και το ασβέστιο της.Η Ορεινή Πέρδικα είναι ενδημικό είδος, άρα δεν αποδημεί, όπως φυσικά και οι άλλες Πέρδικες. Είναι κοινωνικό πτηνό και ζει κατά ομάδες των 10 με 15 ατόμων ενώ το χειμώνα μπορεί να γίνει συνένωση δύο ή και περισσότερων ομάδων και να φτάσει η τελική ομάδα τις 40 πέρδικες. Είναι είδος που ζει στο έδαφος και πολύ σπάνια θα την δεις να πετά ενώ τρέχει πάρα πολύ γρήγορα.

Η Ορεινή Πέρδικα είναι είδος μονογαμικό. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο οι ομάδες αρχίζουν να διαλύονται και τότε σχηματίζονται τα ζεύγη. Η θηλυκιά κάνει τη φωλιά της στο έδαφος συνήθως κάτω από τους θάμνους ή σε εδαφικές κοιλότητες στρώνοντας κάτω ξερά φύλλα δέντρων, ξερά χόρτα και λίγα πούπουλα. Το Μάρτη και τον Απρίλη γεννά 10 με 15 αυγά και τα επωάζει σε 20 ημέρες.

Οι νεοσσοί που βγαίνουν από τα αυγά βαδίζουν αμέσως και έχουν την φροντίδα και την επίβλεψη και των δυο γονέων.

Οι εχθροί της ορεινής πέρδικας είναι η Αλεπού , η αγριόγατα , τα γεράκια και οι αετοί. Και φυσικά ο άνθρωπος που με το άνευ ελέγχου κυνήγι έχει αφήσει πολύ λίγες πέρδικες στα βουνά με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των πληθυσμών.