Προφίλ
Αρχική » Άρθρα
23o Πανελλήνιο πρωτάθλημα πτηνών
συντροφιάς
04Δεκ
23o Πανελλήνιο πρωτάθλημα πτηνών συντροφιάς

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΊΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ 23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Τι χρειάζεται η χελώνα για να είναι
υγιής και ευτυχισμένη!
04Δεκ
Τι χρειάζεται η χελώνα για να είναι υγιής και ευτυχισμένη!

Τι χρειάζεται η χελώνα για να είναι υγιής και ευτυχισμένη!

Ρούχα για Σκύλους - Πόσο απαραίτητα
είναι τελικά;
20Νοέ
Ρούχα για Σκύλους - Πόσο απαραίτητα είναι τελικά;

Ρούχα για Σκύλους - Πόσο απαραίτητα είναι τελικά;

Κατοικίδιο κουνέλι!
05Νοέ
Κατοικίδιο κουνέλι!

Οι βασικές ανάγκες για όσους σκέφτονται να αποκτήσουν κουνελάκι για κατοικίδιο.

Η σωστή περιποίηση για την γατούλα
σας!
30Οκτ
Η σωστή περιποίηση για την γατούλα σας!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την σωστή περιποίηση και φροντίδα για την γατούλα σας.

Νέα σειρά snack από την Croci!
25Σεπ
Νέα σειρά snack από την Croci!

Νέες σειρές snack από την Croci: Bakery και Bbq Party! 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την
απόκτηση σκύλου!
26Ιούλ
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την απόκτηση σκύλου!

Η απόκτηση σκύλου αποτελεί μια πολύ σοβαρή υπόθεση και θα πρέπει προηγουμένως να γνωρίζουμε κάποια βασικά ζητήματα όσον αφορα τη ζωή τους ώστε να φανούμε ισάξιοι των απαιτήσεων και των αναγκών τους. Θα πρέπει να έχουμε τη διάθεση και τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με τον τετράποδο φίλο μας και να του προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα για την ομαλή διαβίωση του.

Ενοχλητικά έντομα και καταπολέμηση!
07Ιούλ
Ενοχλητικά έντομα και καταπολέμηση!

Τα έντομα όπως οι μύγες, οι κατσαρίδες, τα κουνούπια, τα μυρμήγκια κ.α, αποτελούν για όλους μια πολύ δυσάρεστη και ενοχλητική κατάσταση, η οποία εντείνεται ακόμη περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να επιλέγουμε τα σωστά σκευάσματα για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση τους.

Ιππασία και απαραίτητος εξοπλισμός!
06Ιούλ
Ιππασία και απαραίτητος εξοπλισμός!

Η Ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Η εφαρμογή ίδιων κανόνων αξιολόγησης και βαθμολόγησης ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και η επιβράβευση όχι μόνο του ιππέα ή της αμαζόνας αλλά και του αλόγου, καθιστούν την Ιππασία μοναδική ως άθλημα.

Διατροφή σκύλου με
05Ιούλ
Διατροφή σκύλου με "Barf food"!

Η διατροφή για κάθε ζωντανό οργανισμό, αποτελεί μια απο τις βασικότερες παραμέτρους απο τις οποίες εξαρτάται η διασφάλιση της υγείας και της ζωντάνιας του οργανισμού! Το ίδιο ισχύει και για τους τετράποδους φίλους μας τους σκύλους.

Ψάρια και ενυδρεία!
30Ιούν
Ψάρια και ενυδρεία!

Τα ψάρια αποτελούν ένα θέμα για μεγάλη συζήτηση καθώς υπάρχουν διάφορες παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν, όσον αφορά τη συντήρηση των ψαριών με βάση την κατηγορία στην οποία έχουν κατανεμηθεί, τη συνύπαρξη τους με άλλα ήδη ψαριών για το πότε αυτη μπορεί να καταστεί εφικτή και πότε όχι και γενικότερα για όλα τα απαραίτητα στοιχεία και προϊόντα που χρειάζονται.

Τα οφέλη του ριγανέλαιου για τα πτηνά!
26Ιούν
Τα οφέλη του ριγανέλαιου για τα πτηνά!

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν τα αιθέρια έλαια και τα συστατικά της ρίγανης είναι: 

  • θυμόλη
  • καρβακρόλη 

Τα συστατικά αυτά, μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης πολλών βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις

Καλοκαίρι και προστασία απο τα
ενοχλητικά παράσιτα!
06Ιούν
Καλοκαίρι και προστασία απο τα ενοχλητικά παράσιτα!

Mε την έλευση της άνοιξης και του καλοκαιριού, οι τετράποδοι φίλοι μας, ταλαιπωρούνται δυστυχώς απο τα ενοχλητικά παράσιτα, όπως είναι τα τσιμπούρια, οι ψύλλοι, και οι ψείρες. Η χώρα μας χαρακτηρίζεται απο υψηλές θερμοκρασίες και καλό είναι να εφαρμόζονται συχνά μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη και τη θεραπεία τους απο τα εξωπαράσιτα, ιδίως τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα τέλειο και ασφαλές καλοκαίρι για
το σκύλο σας!
05Ιούν
Ένα τέλειο και ασφαλές καλοκαίρι για το σκύλο σας!

Το καλοκαίρι αποτελεί μια ευχάριστη, διασκεδαστική και ξέγνοιαστη εποχή του χρονου, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους τετράποδους φίλους μας τα ζώα. Τα σκυλιά απολαμβάνουν τη θερινή περίοδο καθώς απελευθερώνονται σε εξωτερικούς χώρους, τους οποίους στερούνται του χειμερινούς μήνες και μάζι το παιχνίδι, το τρέξιμο και τη διασκέδαση.

Ποιο κλουβί ταιριάζει στο πτηνό σας?
24Μαρ
Ποιο κλουβί ταιριάζει στο πτηνό σας?
Η ανάγκη του ανθρώπου να κρατήσει κοντά του τα πουλιά, τον οδήγησε από αρχαιοτάτων χρόνων στο να δημιουργήσει κλουβιά, τα οποία στην πορεία των χρόνων εξέλιξε, δημιουργώντας άλλοτε μικρά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας την φαντασία του, το μεράκι του και την καλλιτεχνική του διάθεση, και άλλοτε δημιουργώντας μικρές φυλακές μην λαμβάνοντας υπόψη σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες διαβίωσης των φίλων του.
Βιταμίνες καναρινιών - Χρειάζονται?
23Μαρ
Βιταμίνες καναρινιών - Χρειάζονται?
Οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τις απαιτήσεις σε βιταμίνες και μέταλλα στα πτηνά, αφορούν στα πουλερικά. Ακόμη και στα πουλερικά, ξέρουμε πολλά περισσότερα για το θέμα σε ό,τι αφορά τα πουλιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη και τα πουλιά εκτροφής και λιγότερα για τις καθημερινές ανάγκες συντήρησης των πουλερικών.
Ισορροπημένη διατροφή ωδικών πτηνών
23Μαρ
Ισορροπημένη διατροφή ωδικών πτηνών
Όσον αφορά το φαγητό τους τα μικρά κατοικίδια πουλιά έχουν ανάγκη από ισορροπημένη διατροφή όπως επίσης και από αρκετή ποσότητα νερού για να διατηρήσουν τη γραμμή τους.
Προστατέψετε τα έπιπλά σας από τα
νύχια της γάτας
22Μαρ
Προστατέψετε τα έπιπλά σας από τα νύχια της γάτας

Πολλοί γατόφιλοι ζητούν συμβουλές για να σταματήσει η γάτα τους να ξύνει τα νύχια της στα έπιπλά τους. Πολλοί απαράδεκτοι κτηνίατροι, τους προτείνουν να 'ξεριζώσουν τα νύχια της γάτας τους, μια διαδικασία γνωστή ως de-clawing! Φυσικά, η αφαίρεση των νυχιών της γάτας είναι μια επίπονη διαδικασία, πανάκριβη και παράνομη, αφού θεωρείται ακρωτηριασμός και όχι για λόγους υγείας.

 
Η σωστή διατροφή της γάτας από τη μέρα
που γεννιέται
22Μαρ
Η σωστή διατροφή της γάτας από τη μέρα που γεννιέται
Οι γάτες, ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκονται, έχουν και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Θα πρέπει λοιπόν εσύ που ενδιαφέρεσαι να μεγαλώσεις μία υγιή γατούλα να το λάβεις σοβαρά υπόψη και να διαλέγεις τις κατάλληλες τροφές για αυτήν.
Το σωστό κατάλυμα για το σκύλο μας
22Μαρ
Το σωστό κατάλυμα για το σκύλο μας

Το να κατασκευάσεις ένα σπίτι για το σκύλο σου μπορεί να είναι διασκεδαστικό αλλά αν δεν κατανοήσουμε τις ανάγκες του σκύλου μας τότε θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό και μετά θα απορούμε γιατί ο σκύλος μας δεν χρησιμοποιεί το σπίτι που με τόσο φροντίδα και κόπο του φτιάξαμε.

Η σωστή επιλογή τροφής για τον σκύλο
μας
27Οκτ
Η σωστή επιλογή τροφής για τον σκύλο μας

Η διατροφή του σκύλου μας έχει τεράστια σημασία, όσο και στον άνθρωπο γι’ αυτό και πρέπει να του παρέχετε μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα του προσφέρουν αρκετή ενέργεια για να μεγαλώσει και να αναπτύξη σωστά όλα τα ζωτικά όργανα και να σχηματίσει δυνατά κόκαλα και γερούς μύες.

Συμβουλές προστασίας του σκύλου την
άνοιξη
21Απρ
Συμβουλές προστασίας του σκύλου την άνοιξη

Τα σκυλιά έχουν την τάση να αγαπούν την άνοιξη επειδή περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ακριβώς επειδή καθ’ όλη  τη διάρκεια του χειμώνα είναι ¨κλεισμένα¨ στο σπίτι, τώρα είναι σε θέση να επωφεληθούν από την επιμήκυνση της ημέρας αλλά από την αύξηση της θερμοκρασίας.