Προφίλ
Αρχική » Ένα τέλειο και ασφαλές καλοκαίρι για το σκύλο σας!

Ένα τέλειο και ασφαλές καλοκαίρι για το σκύλο σας!

05/06/2018 
Ένα τέλειο και ασφαλές καλοκαίρι για το σκύλο σας!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ!

 

Το καλοκαίρι αποτελεί μια ευχάριστη, διασκεδαστική και ξέγνοιαστη εποχή του χρονου, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους τετράποδους φίλους μας τα ζώα. Τα σκυλιά απολαμβάνουν τη θερινή περίοδο καθώς απελευθερώνονται σε εξωτερικούς χώρους, τους οποίους στερούνται του χειμερινούς μήνες και μάζι το παιχνίδι, το τρέξιμο και τη διασκέδαση.

Petshop Samolis - Σκύλος - καλοκαίρι

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η απόλαυση και η χαρά που προσφέρει η καλοκαιρινή περίοδος είναι μεγάλη όμως εξίσου μεγάλοι είναι και οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει αν δε ληφθούν τα σωστά μέτρα πρόληψης και προστασίας απο τις υψηλές ακτινοβολίες και θερμοκρασίες. Τα σκυλιά δεν μπορούν να κατεβάσουν τη θερμοκρασία τους όπως εμείς αφού βασικά ιδρώνουν μόνο στα πέλματα! Έτσι για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν λαχανιάζουν  καθώς αυτός είναι ένας τρόπος να ρίξουν την υψηλή θερμοκρασία τους.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Σημάδια Θερμοπληξίας. Συμπτώματα όπως: υπερβολικό λαχάνιασμα, πολύ γρήγορη αναπνοή, περισσότερα σάλια από ότι συνήθως, σκούρα ή έντονα κόκκινη γλώσσα και/ή ούλα, τρέκλισμα , άγχος, αποπροσανατολισμός, διάρροια με αίμα και εμετός , δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά. ΔΕΝ χρειάζεται ο σκύλος να έχει όλα τα παραπάνω για να βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν παρατηρήσετε κάτι από αυτά θα πρέπει να μεταβείτε στον κτηνίατρο σας αφού πρώτα προσπαθήσετε να ρίξετε τη θερμοκρασία του.

Πρώτες Βοήθειες. *Τρίψτε τα πέλματα του με οινόπνευμα, *δώστε του να γλύψει παγάκια και  δροσερό αλλά όχι παγωμένο νερό για να πιει αν θέλει και  *βάλτε του δροσερό (όχι παγωμένο) νερό στο στήθος του και στην κοιλιά του. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην βρέξετε το κεφάλι ή το σώμα στο πάνω μέρος αφού το νερό σε εκείνα τα σημεία ενδέχεται να κάνει πιο δύσκολη την μείωση της θερμοκρασίας.

Καλοκαίρι - Σκύλος - Διψάει | Petshop Samolis

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Προμηθευτείτε τα σωστά αξεσουάρ και εξοπλίστε πλήρως και με ασφάλεια, τις καλοκαιρινές διακοπές του τετράποδου φίλου σας! Χαρίστε του απο το φετινό καλοκαίρι και έπειτα, την καλύτερη καλοκαιρινή εμπειρία, συνοδευμένη απο αρκετή δροσιά και ασφάλεια!!!

Απαραίτητα προϊόντα για το καλοκαίρι, αποτελούν τα σωσίβια για την ασφάλεια του σκύλου σας στο κολύμπι καθώς και τα στρώματα ψύξης τα οποία τους χαρίζουν την απαραίτητη δροσιά για την αποφυγή των υψηλών θερμοκρασιών.

Σωσίβια Σκύλων | Pet shop Samolis Σκύλος - παραλία | Petshop Samolis Σκύλος - θάλασσα | Petshop Samolis