Προφίλ
Αρχική » Πώς να μάθετε στο σκυλί να μην τρώει ό,τι βρίσκει.

Πώς να μάθετε στο σκυλί να μην τρώει ό,τι βρίσκει.

03/02/2020 
Πώς να μάθετε στο σκυλί να μην τρώει ό,τι βρίσκει.

Αν μάθετε από νωρίς τον σκύλο σας να μην τρώει ό,τι βρίσκει ή να δέχεται τροφές από ξένους, έχει καλύτερες πιθανότητες να μην πέσει θύμα δηλητηριασμού.

dog eating
Προτιμήστε να μην εκπαιδεύετε τον σκύλο σας με τροφές. Oποιοσδήποτε μπορεί να του προσφέρει τροφή που μπορεί μέσα να περιέχει δηλητήριο ή ακόμα και να τον κλέψει.
Την ώρα που τρώτε το φαγητό σας μη του δίνετε ποτέ κάτι να φάει, ούτε να αφήνετε φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο στον σκύλο σας.


Γνωρίζοντας ο σκύλος την εντολή «ΜΗ» είναι πολύ πιο εύκολο να εκπαιδευτεί σε αυτό το κομμάτι. Καλό είναι λοιπόν να έχετε φροντίσει να του μάθετε τη συγκεκριμένη εντολή.
Όταν προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας στο να μη δέχεται τροφή από άλλους, παρά μόνο από εσάς χρησιμοποιήστε πολλά άτομα στο κόλπο της εκπαίδευσης προσπαθώντας να τον δελεάσουν με ένα κομμάτι φαγητό ώστε να μάθει να το αρνείται.

dog eating train


Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς ανθρώπους αλλά και χώρους στην εκπαίδευση αυτή.


Δοκιμάστε να τον δελεάσετε στη φάση της εκπαίδευσης με πολλά διαφορετικά φαγητά που είναι της αρεσκείας του και που χρησιμοποιούνται συνήθως όταν κάποιος βάζει μέσα ποντικοφάρμακο ή φόλα. (π.χ τυρί , λουκάνικο, σουβλάκι , μπιφτέκι, γάλα, φαγητό σε πιατάκι , φαγητό σε σακούλες κ.τ.λ )

puppy food trainind
Μην αφήνετε το ζώο να τρώει τίποτε από κάτω και αν το κάνει να το μαλώνετε και να του παίρνετε αμέσως αυτό που θα βάλει στο στόμα του.

food removing from dog mouth


Γενικά προσπαθήστε να μην αφήνετε το σκύλο σας πεινασμένο, γιατί θα φάει πιο εύκολα ό,τι βρεθεί στο δρόμο του.

pug eating everything
Επαναλαμβάνετε συχνά τις πιο πάνω ασκήσεις.


Πηγή: ikypros.com