Προφίλ
Αρχική » Ψάρια και ενυδρεία!

Ψάρια και ενυδρεία!

30/06/2018 
Ψάρια και ενυδρεία!

ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΨΑΡΙΩΝ


Όταν αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε ενα ενυδρείο, η πρώτη και βασικότερη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας, είναι αν τα ψάρια που σκοπεύουμε να προμηθευτούμε, ταιριάζουν μεταξύ τους σε σχέση με παραμέτρους του νερού όπως η θερμοκρασία, το ph και η σκληρότητα καθώς επίσης και αν μπορούν να συνυπάρξουν εφόσον υφίστανται διαφορές στο μέγεθος και στο βαθμό επιθετικότητας που μπορεί να διαθέτουν. Κατηγορίες ψαριών όπως: oscar, dempseys, jewel καθώς και άλλα που ανήκουν στην κατηγορία των Κιχλίδων, θα πρέπει να τοποθετούνται σε ξεχωριστό απο τα υπόλοιπα χώρο-ενυδρείο!

 

Petshop Samolis - ψάρια

 

Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η σκληρότητα του νερού αφορά τα διαλυμένα στο νερό άλατα, κυρίως του ασβεστίου και του μαγνησίου. Το άλατα αυτά μετρώνται σε ppm (μέρη στο εκατομμύριο). 50 ppm θεωρείται μαλακό νερό ενώ πάνω από 200 ppm το νερό είναι σκληρό. Για να μετατρέψετε τα ppm σε dH (γερμανικοί βαθμοί) πολλαπλασιάστε τα επί 0,056. Οι κυριότεροι παράγοντες για την αύξηση της σκληρότητας, είναι η εξάτμιση του νερού στο ενυδρείο και η παρουσία ασβεστολιθικών πετρωμάτων στο νερό, όπως τα κοχύλια της θάλασσας!

 

ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΡΟΥ

Τα βελτιωτικά νερού έχουν την ιδιότητα να προσφέρουν στα ενυδρεία όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται το ενυδρειακό περιβάλλον για την ομαλή και υγιή συνύπαρξη των ψαριών σε αυτό καθώς και τη δική του συντήρηση.

Δείτε εδώ: όλα όσα χρειάζεται ένα ενυδρείο.

Βελτιωτικό νερού - Clarity | Petshop Samolis Βελτιωτικό νερού - Stability | Petshop Samolis Βελτιωτικό νερού - SafeStart | Petshop Samolis

Ο αριθμός των ψαριών που μπορείτε με ασφάλεια να βάλετε στο ενυδρείο σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από το μέγεθος του ενυδρείου, από τον τύπο και το μέγεθος των ψαριών, το είδος του φιλτραρίσματος και τον αερισμό. Ένας γενικός κανόνας είναι 3 πόντοι ψαριού σε κάθε 4 λίτρα νερού. Τα μεγάλα ψάρια χρειάζονται μεγαλύτερη επιφάνεια νερού από τα μικρά. Άλλα ψάρια πάλι όπως το Betta (μονομάχοι) και τα gouramis μπορούν να αναπνέουν αέρα κατευθείαν από την επιφάνεια οπότε εξαρτώνται λιγότερο από το διαλελυμένο οξυγόνο στο νερό. Τα καταστήματα που ασχολούνται με τα τροπικά ψάρια θα σας δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις απαιτήσεις του κάθε είδους.Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ψαριών που έχετε στο ενυδρείο σας, πρέπει κάθε μήνα να αλλάζετε το 1/3 του νερού, και να συμπληρώνετε με φρέσκο καθαρό νερό. Η αλλαγή αυτή είναι καθοριστικής σημασίας σε υπερφορτωμένα ενυδρεία.

 

ΕΝΥΔΡΕΙΑ

 

Petshop Samolis - Ενυδρείο Petshop Samolis - Ενυδρείο Petshop Samolis - Ενυδρείο

 

 Πηγή: http://fish-eleni.blogspot.com