Προφίλ
Αρχική » Ρούχα για Σκύλους - Πόσο απαραίτητα είναι τελικά;

Ρούχα για Σκύλους - Πόσο απαραίτητα είναι τελικά;

20/11/2019 
Ρούχα για Σκύλους - Πόσο απαραίτητα είναι τελικά;

Όλο και συχνότερα βλέπουμε γνωστούς, φίλους ή απλώς περαστικούς να ντύνουν τον τετράποδο φίλο τους με ρούχα για σκύλους. Μπορεί να γελάσουμε ή να απορήσουμε, όμως μήπως δεν έχουμε αρκετές φορές σκεφτεί κατά πόσο τα ρούχα σκύλου είναι όντως απαραίτητα; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα ναι ή ένα όχι. Ως γενική ομολογία κτηνιάτρων και εκπαιδευτών, τα ρούχα είναι απαραίτητα σε κάποια σκυλιά και υπό κάποιες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε τις και αποφασίστε αν το αγαπημένο σας σκυλάκι είναι ώρα να εισέλθει στον κόσμο της μόδας!

dogs clothes


Ρούχα για Μικρόσωμα σκυλιά

small dogs


Τα μικρόσωμα σκυλιά είναι οι κατεξοχήν καλύτεροι πελάτες των pet shop με ρούχα για σκύλους. Μη βγάλετε εύκολα το συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν περίεργα γούστα και τους φέρονται λες και είναι άνθρωποι. Τα μικρόσωμα σκυλιά δεν είναι γενετικά φτιαγμένα για να αντέχουν τα πολλά κρύα και την υγρασία, οπότε τις κρύες μέρες του χειμώνα, τις μέρες με πολλή υγρασία και βροχή καθώς και τις μέρες με χιόνι είναι απαραίτητο να φορούν κάτι από πάνω τους, αφού δεν έχουν πολλά στρώματα λίπους, για να προστατευθούν.


Ρούχα για Σκυλιά με κοντό τρίχωμα

short hair dog clothes


Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα σκυλιά με κοντό ή ελάχιστο τρίχωμα. Αν δεν τα προστατεύσετε από το κρύο με ρούχα σκύλου, θα αναγκάζονται να είναι συνεχώς κουλουριασμένα, ακόμα και μέσα στο σπίτι αν δεν έχετε ικανοποιητική θέρμανση. Αντίθετα, με ένα πουλόβερ ή μπουφάν θα νιώσουν άνετα και η θερμοκρασία τους θα μπορέσει να διατηρηθεί σταθερή.


Ρούχα για σκυλιά με Ασθενές ανοσοποιητικό

winter clothes for dogs

Πολλά σκυλάκια έχουν για διάφορους λόγους υγείας ασθενές ανοσοποιητικό ή μπορεί να πάσχουν από υποθυρεοειδισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διατήρηση της θερμότητας είναι απαραίτητη για λόγους υγείας και δεν μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και σε ήπιο κρύο. Οπότε, στιλάτα ρούχα για σκύλους θα λύσουν το πρόβλημα και θα κάνουν το σκυλάκι σας όχι μόνο πιο όμορφο αλλά και πιο υγιές!


Κούρεμα σκύλων

dog grooming


Δεν είναι λίγα τα σκυλάκια που κουρεύονται συχνά. Είτε για λόγους υγείας του τριχώματος είτε για λόγους πρακτικούς, το τρίχωμά τους κόβεται πολύ κοντό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ στρες στο σκύλο, διότι η αλλαγή είναι τεράστια και νιώθει μια έντονη απώλεια που την καταλαβαίνει λόγω της αίσθησης του κρύου, του αέρα και της υγρασίας πάνω του. Έχει, λοιπόν, παρατηρηθεί ότι ένας τρόπος να νιώσουν αυτά τα σκυλάκια άνετα είναι με τα ρούχα για σκυλιά, τα οποία ειδικά τις πρώτες μέρες τα κάνουν να μην αισθάνονται τόσο πολύ την άβολη αίσθηση του να τους λείπει κάτι.

Πηγή: petsandgarden.gr