Αρχική » Ωδικά Πτηνά
Ωδικά Πτηνά
Ημερομηνία καταχώρησης:07/03/2018
Ωδικά Πτηνά

Ωδικά Πτηνά

Η ελληνική φύση έχει προικίσει με περίσσιο φωνητικό ταμπεραμέντο τα ωδικά πτηνά της.

Στις ορεινές περιοχές βρίσκουμε τα πιο καθαρά από άποψης φωνών ωδικά πτηνά, καθώς και σε ορισμένες άλλες συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος παίρνει στο σπίτι του κάποιο ωδικό πτηνό. Μοιάζει ως η ιδανική λύση για όλους εκείνους που θέλουν ένα κατοικίδιο στο σπίτι, αλλά δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για τη φιλοξενία του.

Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς επιλογές;

Παραδείσια πουλιά

Παραδείσια πουλιά διατροφή - περιγραφή

 

Καναρίνια: Στην κορυφή των προτιμήσεων

Καναρίνια διατροφή - περιγραφή

H καταγωγή των καναρινιών είναι τα Κανάρια νησιά, στον Ατλαντικό ωκεανό. Iσπανοί και Πορτογάλοι ναύτες μετέφεραν τα πουλιά αυτά, στην Ιβηρική χερσόνησο, γύρω στα 1400, εξαιτίας του ασυνήθιστου τραγουδιού τους.

Στην Eυρώπη τα καναρίνια άρχισαν να εξαπλώνονται στις αρχές του 16ου αιώνα. Στην Eλλάδα τα ωδικά πτηνά, γνώρισαν πολύ σημαντική διάδοση με την έλευση των προσφύγων, που έτρεφαν ιδιαίτερη αγάπη σε αυτήν την κατηγορία των φτερωτών κατοικιδίων.

Το καναρίνι ξεχώρισε κατά τα χρόνια που ακολούθησαν για την ευπροσαρμοστικότητά του, το όμορφο τραγούδι του και την ομορφιά του, φέρνοντάς το και διατηρώντας το για πάρα πολλά χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων μεταξύ των φτερωτών κατοικιδίων.

Eίδη: Tα καναρίνια διακρίνονται σε πολλές κατηγορίες ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, σε καναρίνια χρώματος, τραγουδιού και παραστήματος. Eμείς, στις γραμμές που ακολουθούν θα δούμε τρία είδη καναρινιών που ξεχωρίζουν από το χρώμα τους:

  • Tο κόκκινο καναρίνι θεωρείται το πιο όμορφο μέλος της οικογένειας των καναρινιών. Οποιοδήποτε καναρίνι μπορεί να πάρει κόκκινη απόχρωση με την προσθήκη πάπρικας, καγιέν ή κόκκινου πιπεριού και γενικά τροφών που περιέχουν κόκκινες χρωστικές στη διατροφή του. Tο είδος αυτό, όπως και όλα τα καναρίνια στο σύνολό τους, δεν αγαπά τα χάδια και μπορεί να γίνει διεκδικητικό όταν συγκατοικεί με άλλα πτηνά.
  • Tο λευκό (albino) καναρίνι είναι ιδιαίτερα ζωηρό, όμως και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως διεκδικητικό στη συγκατοίκησή του με άλλα πτηνά. Τα αρσενικά άτομα αυτής της κατηγορίας ξεχωρίζουν για το δικό τους, ιδιαίτερο τραγούδι.
  • Tο κίτρινο είναι πιο γνωστό και το πιο έξυπνο από όλα τα καναρίνια και τα αρσενικά άτομα του είδους εντυπωσιάζουν και αυτά με το τραγούδι τους.

 

Παπαγάλοι

Παπαγάλος διατροφή - περιγραφή

Oι παπαγάλοι ξεχωρίζουν μορφολογικά από τα πολλά τους χρώματα και το παράξενο ράμφος τους. Eκτός από την εξωτική τους εμφάνιση, που εντυπωσιάζει, τα παράξενα αυτά πουλιά μπορούν να σας προσφέρουν απεριόριστες στιγμές διασκέδασης και γέλιου, με τις ξαφνικές, αστραπιαίες κινήσεις τους, τις περίεργες κραυγές και τις μιμήσεις τους.

Από τα πιο δημοφιλή είδη είναι:

 

Macaw

Cocatiel

Lovebirds

 

Όπως όλα τα ζώα έτσι και τα πουλιά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, ειδικά στη διατροφή τους διότι παρουσιάζουν συχνά ελλείψεις σε απαραίτητα στοιχεία όπως:

Βιταμίνες πουλιών - περιγραφή

 

Pegasus Generic Error (1)