Γλύφτες siamensis 4-5cm
Γλύφτες siamensis 4-5cm
Τιμές με Φ.Π.Α.3,50€
Διαθεσιμότητα:
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 20104475

Προτιμούν να ζουν σε ομάδες 5-8 ατόμων και σε ενυδρεία με πολλά φυτά, αλλά και με ελεύθερους χώρους καθώς και πέτρες για να μπορούν να αναπαύονται. Είναι ειρηνικά ψάρια και δεν ενοχλούν τους άλλους συγκάτοικους του ενυδρείου, ακόμα και είδη που είναι πιο μικρά από αυτά. Μεταξύ τους όμως συχνά υπάρχει μια επιθετικότητα όταν είναι ενήλικα. Όταν ψάχνουν για άλγες πηγαίνουν σε κάθε σημείο του ενυδρείου, αλλά μάλλον αποφεύγουν να μπαίνουν σε σκοτεινά μέρη, όπως είναι σπηλιές που έχουμε φτιάξει με πέτρες ή ξύλα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν είναι ενήλικα έχουν την (κακή!) συνήθεια να πηδούν έξω από το νερό, γι' αυτό και είναι προτιμότερο να έχουμε το ενυδρείο μας καλά κλεισμένο.

Σύντομα, μέσα σε ένα χρόνο, φτάνουν το τελικό τους μέγεθος, που στο ενυδρείο είναι περί τα 10 cm (στην φύση μέχρι 15 cm), χωρίς όμως να χάνουν το ενδιαφέρον τους για την άλγη, κάτι που γίνεται με τον γνωστό γλύφτη (Gyrinocheilus aymonieri). Παράλληλα τρώνε και τροφή σε φυλλαράκι, καθώς και ζωντανή τροφή, αν έχουν τέτοια δυνατότητα. Εκείνο που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι δεν προτιμούν τροφές σε μορφή ταμπλέτας, μάλλον γιατί δεν συνηθίζουν να τρώνε στον βυθό του ενυδρείου, αλλά και δεν πειράζουν τα φυτά.

Στο ενυδρείο χρειάζονται θερμοκρασία 23° - 27° C  και pH 6 - 7,5. Το νερό πρέπει να είναι μαλακό (5°dGH) έως μέτρια σκληρό, αλλά μετά από προσεκτική προσαρμογή στους χώρους που κρατείται, μπορεί να συνηθίσει και σε σκληρότητα 20°dGH καθώς και σε pH έως 8.

ΔΩΡΕΑΝ αποστολή

Σε όλα τα προϊόντα με το ειδικό σήμα η αποστολή ειναι δωρεάν ανεξαρτήτου βάρους και προορισμόυ.

Τα προϊόντα αποστέλλονται με το  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ αποστολή  ισχύει και για αγορές   από 49€ και άνω εως 15kg.

ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Kαταχώρηση