ΜΠΟΤΙΑ CLOWN 5εκ
ΜΠΟΤΙΑ  CLOWN 5εκ
Τιμές με Φ.Π.Α.7,50€
Διαθεσιμότητα:
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 1076166

ΜΠΟΤΙΑ CLOWN 5εκ

CHROMOBOTIA (BOTIA) MACRACANTHUS CLOWN

Είναι από τα ψάρια που πολύ συχνά συναντάμε σε κοινωνικά ενυδρεία, από το 1935 που πρωτοέγινε η εισαγωγή τους στην Ευρώπη και αυτό, γιατί έχουν χαρακτηριστικά έντονα χρώματα και παράλληλα είναι από τα είδη που δεν δημιουργούν προβλήματα στους συγκάτοικούς τους.

Στο εμπόριο, το συναντάμε σαν clown loach, clown, ή tiger botia. Οφείλει το όνομά του στα δύο μακριά κόκαλα που φυτρώνουν στη βάση των ματιών του τα οποία μπορεί να ανοιγοκλείνει κατά βούληση, προφανώς για την άμυνά του.

Φροντίζουμε να υπάρχουν στο ενυδρείο αρκετές κρυψώνες, σημεία που θα μπορούν να αποσύρονται για να νοιώθουν ασφάλεια. Είναι ψάρια που κινούνται κοντά στον βυθό και μπορούμε στο ίδιο ενυδρείο να έχουμε και άλλα είδη που συνήθως ζουν στη μέση ή κοντά στην επιφάνεια του νερού. Γενικά είναι ειρηνικά ψάρια και πολύ κινητικά και κάποιες φορές αυτή τους η συνήθεια μπορεί να είναι ενοχλητική για κάποια είδη και να τους δημιουργεί στρες. Έτσι δεν είναι καλή ιδέα, για παράδειγμα, να τα έχουμε στο ίδιο ενυδρείο με δίσκους ή άλλα ιδιαίτερα ήσυχα είδη.

Οι απαιτήσεις τους στις ιδιότητες του νερού δεν είναι μεγάλες. Το pH μπορεί να είναι από 6 έως και 7,5 (με καταλληλότερο το 6,5) η σκληρότητα μέχρι και 20° dGH (αν και η τιμή θα πρέπει να είναι κάτω από 15 dGH) και η θερμοκρασία μεταξύ 24 °C και 28 °C. Πρέπει να κάνουμε συχνές αλλαγές νερού για να κρατάμε χαμηλές τις τιμές των νιτρικών.

Στην διατροφή τους είναι επίσης εύκολα ψάρια.

ΔΩΡΕΑΝ αποστολή

1.  Σε όλα τα προϊόντα με το ειδικό σήμα  η αποστολή ειναι δωρεάν ανεξαρτήτου βάρους και προορισμόυ.

2. ΔΩΡΕΑΝ αποστολή  ισχύει και για αγορές από 49€ και άνω, εώς 15kg.
 
Τα προϊόντα αποστέλλονται με το  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ σε όλη την Ελλάδα.

ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Kαταχώρηση