Πλάτυ κόκκινο M/L 3.5-4 εκ
Πλάτυ κόκκινο M/L 3.5-4 εκ
Τιμές με Φ.Π.Α.2,50€
Διαθεσιμότητα:
Σε Απόθεμα
Kωδικός: 1076090

ΠΛΑΤΥ ΚΟΚΚΙΝA (Μ/L) 3,5-4εκ

Χωρίς αμφιβολία, ένα τα πιο δημοφιλή είδη είναι τα ζωοτόκα από την υποοικογένεια Poeciliinae της οικογένειας Poeciliidae,. Πιο συχνά διατηρούνται στα ενυδρεία οι ξιφοφόροι (Xiphophorus helleri), τα Platys (Xiphophorus maculatus) και τα Xiphophorus variatus. Πρόκειται για ψάρια με πολύ μεγάλη ποικιλία σε χρώματα.

  

Το Xiphophorus maculatus ζει στο Μεξικό και την Γουατεμάλα, σε γλυκά και υφάλμυρα νερά στις εκβολές των ποταμών προς τον Ατλαντικό. Προς τον βορρά το συναντάμε μέχρι την Ονδούρα. Η πιο συχνή φόρμα είναι με χρώμα λαδί έως καφέ-πράσινο με ελαφρά γυαλάδα στα πλευρά του, υπάρχουν όμως και σε πολλούς άλλους χρωματισμούς. Παράλληλα με τους χρωματισμούς όμως υπάρχουν πληθυσμοί ψαριών με χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες στην βάση της ουράς τους και στο ουραίο πτερύγιο.

Τα διάφορα είδη των Platys μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε μικρά ενυδρεία μόνα ή και με άλλα είδη σε μεγάλα κοινωνικά ενυδρεία. Τα αρσενικά γίνονται συνήθως 3,5 cm και τα θηλυκά μέχρι 6 cm. Το νερό μπορεί να έχει σκληρότητα 12 - 25 °dGH, pH 7,0 - 8,2 και θερμοκρασία 20 - 25 °C.

Όλες οι παραλλαγές των Platys τρώνε με προθυμία ζωντανή τροφή αλλά και τροφή σε φυλλαράκι. Πρέπει όμως η τροφή που τους δίνουμε να είναι πλούσια σε συστατικά φυτικής προέλευσης.

 

Ένας συχνός μπελάς στην διατήρηση των platys είναι οι ασθένειες. Η πιο εύκολη πρόληψη για τέτοια προβλήματα είναι η αποφυγή μετάδοσης ασθενειών από νέα ψάρια που μπαίνουν στο ενυδρείο, η φροντίδα και καθαριότητα του ενυδρείου των φίλτρων και του εξοπλισμού και η σωστή διατροφή. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα. Οι ασθένειες έχουν δυο βασικούς παράγοντες που τις προκαλούν: ακατάλληλες συνθήκες διατήρησης των ψαριών και εξασθενημένος οργανισμός τους. Όπως σε όλα τα ψάρια, έτσι και στα platys φυσικές επιδράσεις, (όπως είναι η πτώση της θερμοκρασίας του νερού, δόνησης του ενυδρείου από λάθος εξοπλισμό κλπ), χημικά στοιχεία (χλώριο στο νερό της βρύσης) και βιολογικοί παράγοντες (Βακτηρίδια, Παράσιτα, Ιοί, μεταδοτικές ασθένειες από άλλα ψάρια κλπ) μπορούν να είναι οι αιτίες για ασθένειες των ψαριών. Μόνιμα ακατάλληλες συνθήκες νερού και μονότονη, λάθος τροφή, σύντομα εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών και γίνονται αιτία για συχνών ασθενειών.

Η πιο συχνή ασθένεια των platys είναι η προσβολή τους από βακτήρια. Αν ο οργανισμός τους είναι εξασθενημένος από τις κακές συνθήκες του νερού, τα παθογόνα βακτήρια πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα στο δέρμα και τα πτερύγια τους, πράγμα που διαπιστώνει κανείς από τις γκρι σκιές πάνω τους που σε μερικές περιπτώσεις έχουν κόκκινες περιοχές. Άσπρα χείλη συνήθως δείχνουν προσβολή του ψαριού από Flexibacter columnaris. Βακτηριακές μολύνσεις συχνά είναι δευτερεύουσες ασθένειες που ξεκινούν από τραυματισμό του ψαριού ή από προσβολή του από παράσιτα

ΔΩΡΕΑΝ αποστολή

Σε όλα τα προϊόντα με το ειδικό σήμα η αποστολή ειναι δωρεάν ανεξαρτήτου βάρους και προορισμόυ.

Τα προϊόντα αποστέλλονται με το  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ αποστολή  ισχύει και για αγορές   από 49€ και άνω εως 15kg.

ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Kαταχώρηση