Κατηγορίες

ΤΕΤΡΑ CARDINAL (L) 3 εκ
ΤΕΤΡΑ CARDINAL (L) 3 εκ
ΤΕΤΡΑ CARDINAL (L) 3 εκ
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός 1076106
Πλήθος Πόντων: 58
Eπιλέξτε για σύγκριση :
Σύγκριση
Περιγραφή
Ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Τρόποι Αποστολής
Διαθεσιμότητα

ΤΕΤΡΑ CARDINAL (L) 3 εκ

Η πρώτη περιγραφή έγινε από τον Schults το 1956 και εισήχθη στο χώρο του hobby από τον dr. Herbert Axelrod (εξ’ ου και το όνομά του) την ίδια χρονιά. Ανήκει στην οικογένεια Characidae και ζει ελεύθερο στον ποταμό Orinoco. Μέσω του Rio Vaupes συναντάται βόρεια-βορειοανατολικά στον Rio Negro, στη Βραζιλία, ως την Δυτική Κολομβία.

Ζει σε μεγάλα κοπάδια, σε ανοιχτές περιοχές της ζούγκλας που σκιάζονται όμως από βλάστηση. Η εντύπωση που κυριαρχούσε ως το 1984 (πως είναι ψάρι που ζει στα black waters) αποδείχθηκε λανθασμένη από τους Geisler και Annibal. Παρ’ όλα αυτά, ζει σε αρκετά μαλακά και όξινα νερά και οι υψηλές συγκεντρώσεις ιόντων ασβεστίου (Ca2+) και μαγνησίου (Mg2+), προκαλούν σοβαρές βλάβες στα νεφρά του ψαριού με άσχημες συνέπειες.

Eίναι δραστήριο και ζει σε κοπάδια, γι’ αυτό χρειάζεται και ευρύχωρα ενυδρεία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ομάδες (schools). Μέχρι πρόσφατα, στο εμπόριο κυκλοφορούσαν άγρια πιασμένα ψάρια (wild caught), αλλά τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι διακινούν ψάρια γεννημένα στην αιχμαλωσία (captive brood).

Γεννούν 500 περίπου αυγά, συνήθως το σούρουπο, τα οποία είναι φωτοφοβικά όπως τα μωρά, αλλά και τα ίδια τα ενήλικα άτομα. Λόγω του μικρού μεγέθους των λαρβών του, απαιτούνται Infusorians, ή ανάλογες ζωντανές τροφές, για τις πρώτες μέρες της ζωής τους.