Κατηγορίες

ΜΟΛΥ MAYPA LYRETAIL (Μ/L) 5-6 εκ
ΜΟΛΥ MAYPA LYRETAIL (Μ/L) 5-6 εκ
ΜΟΛΥ MAYPA LYRETAIL (Μ/L) 5-6 εκΜΟΛΥ MAYPA LYRETAIL (Μ/L) 5-6 εκ
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός 1076097
Πλήθος Πόντων: 48
Eπιλέξτε για σύγκριση :
Σύγκριση
Περιγραφή
Ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Τρόποι Αποστολής
Διαθεσιμότητα

ΜΟΛΥ MAYPA LYRETAIL (Μ/L) 5-6 εκ

Προέρχονται από την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Προτιμούν ήρεμα νερά, κοντά στις όχθες με φυτά και ρίζες. Ανήκουν στην οικογένεια Poeciliidae και είναι ζωοτόκα.

Είναι εντυπωσιακά ψάρια που φτάνουν σε μήκος τα 15 cm (τα θηλυκά μέχρι και 18 cm) και τα αρσενικά διαθέτουν ένα μεγάλο ραχιαίο πτερύγιο που είναι πολύ χαρακτηριστικό για το είδος. Το πτερύγιο αυτό διαθέτει 18 - 19 ακτίνες και δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε το γονοπόδιο για να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται για αρσενικό άτομο. Τα αρσενικά μεταξύ τους συνήθως είναι επιθετικά, ιδιαίτερα αν το ενυδρείο δεν είναι αρκετά μεγάλο. Το ενυδρείο πρέπει να διαθέτει αρκετά φυτά χαμηλών απαιτήσεων, ρίζες και πέτρες, αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για να κινούνται. Δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 120 cm μήκος αφού τα Poecilia velifera, όπως και όλα τα άλλα ζωοτόκα της οικογένειας, είναι κοινωνικά ψάρια και πρέπει να τα κρατάμε σε ομάδα τουλάχιστον 5 ατόμων. Είναι ευαίσθητα ψάρια και γι αυτό δεν πρέπει να τα κρατάμε σε μικρά ενυδρεία ή σε ενυδρεία με μεγάλο αριθμό ψαριών, κάτι που επιβαρύνει την ποιότητα του νερού.

Αποτέλεσμα εικόνας για black lyretail molly

Δεν είναι εύκολη η αναπαραγωγή τους, αν τα συγκρίνουμε με άλλα ζωοτόκα είδη όπως τα Guppies. Χρειάζεται να διαθέτουμε μεγάλο χώρο σε ένα ζευγάρι, αλλά και τα περίπου 100 μικρά που θα γεννήσει η θηλυκια χρειάζονται επίσης χώρο για να αναπτυχθούν ομαλά.

Κατάλληλη θερμοκρασία για αυτά είναι 24°C - 28°C . Το νερό πρέπει να έχει σκληρότητα 25 dGH - 35 dGH και το ρΗ σωστό είναι να κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,5

Τέλος να πούμε ότι πρόκειται για είδος που χρειάζεται τροφές με μεγάλο ποσοστό φυτικών ουσιών, αλλά παράλληλα θα φάνε και όλα τα είδη τροφών που είναι κατάλληλα για τα ζωοτόκα.Σε γενικές γραμμές δεν είναι δύσκολα στην διατροφή τους και πολύ εύκολα δέχονται τροφές σε φυλλαράκι ή αποξηραμένες.