Κατηγορίες
ΞΙΦΟΦΟΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΣΡΑΗΛ (Μ/L) 5-6 εκ
ΞΙΦΟΦΟΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΣΡΑΗΛ (Μ/L) 5-6 εκ
ΞΙΦΟΦΟΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΣΡΑΗΛ (Μ/L) 5-6 εκ
Διαθεσιμότητα Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός 1076089
Πλήθος Πόντων: 52
Eπιλέξτε για σύγκριση :
Σύγκριση
Περιγραφή
Ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Τρόποι Αποστολής
Διαθεσιμότητα

ΞΙΦΟΦΟΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΣΡΑΗΛ (Μ/L) 5-6 εκ

Είναι από τα αγαπημένα ψάρια των κατόχων κοινωνικών ενυδρείων σε όλο τον κόσμο. Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η προέκταση του ουραίου πτερυγίου των αρσενικών που μοιάζει με ξίφος και που έχει δώσει το όνομα του γένους, αλλά και το κοινό όνομα στο είδος, σε όλο τον κόσμο. Η κοινή ονομασία διεθνώς είναι Swordtail. Τα θηλυκά είναι λίγο μεγαλύτερα από τα αρσενικά, χωρίς να υπολογίσουμε την προέκταση της ουράς που έχουν τα αρσενικά. Ψάρια πιασμένα στη φύση δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κανείς στην αγορά.

Ανήκουν στην οικογένεια Poeciliidae. Κατάγονται από την Κεντρική Αμερική και ζουν σε ρηχά ποτάμια του Μεξικού, της Γουατεμάλας και της Ονδούρας, στην μεριά του Ατλαντικού ωκεανού. Στις βορειότερες περιοχές καταγωγής τους, το νερό είναι λιγότερο μαλακό από ότι στις νότιες, όπου οι βροχές είναι πιο συχνές και φροντίζουν να κρατούν το νερό σε πιο όξινα επίπεδα. Για πολλά χρόνια τα ψάρια που πιάνονταν στις περιοχές αυτές και κυκλοφορούσαν στην διεθνή αγορά είχαν χρώμα πρασινωπό και ανάλογα με την τοποθεσία, οι οριζόντιες γραμμές στο σώμα τους είχαν διαφορετικές παραλλαγές χρωμάτων. Από την δεκαετία του 70 και μετά βρέθηκαν σε κάποιες περιοχές και παραλλαγές του είδους με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΙΦΟΦΟΡΟΙ

Τα αρσενικά στους βιότοπους όπου ζουν έχουν μια ιεραρχική δομή στην συμβίωσή τους. Το πιο δυνατό αρσενικό προστατεύει την περιοχή που έχει επιλέξει και διώχνει τα άλλα αρσενικά από αυτή. Μια ανάλογη συμπεριφορά δείχνουν και στο ενυδρείο και συχνά γίνονται επιθετικά μεταξύ τους. Γι αυτό και είναι προτιμότερο να βάζουμε ένα μόνο αρσενικό με περισσότερες θηλυκές, ή αν το ενυδρείο μας είναι μεγάλο, τουλάχιστον 5 αρσενικά μαζί, για να εκτονώνεται η επιθετικότητα σε περισσότερα άτομα. Δεν δείχνουν όμως καμία επιθετικότητα προς τα άλλα ψάρια του ενυδρείου και αυτό τα κάνει κατάλληλα για ένα κοινωνικό ενυδρείο με περισσότερα φιλήσυχα ψάρια. Δεν πρέπει όμως να τα διατηρούμε με άλλα είδη του γένους Xiphophorus, όπως τα Platys (Xiphophorus maculatus) για να αποφεύγουμε τον υβριδισμό.

Το ενυδρείο που τα φιλοξενεί πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 λίτρων με σημεία για να κρύβονται και πολλά φυτά, όπως για παράδειγμα τα γένη Echinodorus, Vallisneria, Ceratophyllum, Egeria κλπ. Παράλληλα χρειάζονται και ελεύθερες ζώνες για να έχουν ελευθερία κινήσεων.

Οι ξιφοφόροι ζουν συνήθως από 3 μέχρι 5 χρόνια, ανάλογα με την ποικιλία. Η ιδανική διατροφή τους πρέπει να περιλαμβάνει ζωντανές νύμφες κουνουπιών και δάφνιες, αλλά τρώνε χωρίς πρόβλημα και κατεψυγμένες τροφές, καθώς και τροφές σε φυλλαράκι και αποξηραμένες. Αρκεί βέβαια οι τελευταίες να έχουν μεγάλο ποσοστό σε τροφές ζωικές. Παράλληλα χρειάζονται και πρασινάδα και για αυτό τον σκοπό μπορούμε να τους δίνουμε σπανάκι και τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ουσίες.