Προφίλ
Αρχική » ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ » ΑΞΕΣΟΥΑΡ » Εκκολαπτικές μηχανές » Εκκολαπτικές μηχανές » Εκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματη

Εκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματη

Εκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματη
Εκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματηΕκκολαπτική μηχανή 56 Eggc Incubator αυτόματη
Πρόταση
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Τιμές με Φ.Π.Α.150,00€  ή 50 X 3 Δόσεις
Διαθεσιμότητα:
Σε Απόθεμα
Kωδικός: 50200053
Part Number: BZ-72C04
Δωρεάν Μεταφορικά

ΕΚΚΟΛΑΠΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ Eggc Incubator 56

Η εκκολαπτική µηχανή 56Α ενσωµατώνει όλες τις νέες τεχνολογίες στον τοµέα της ερασιτεχνικής – ηµιεπαγγελµατικής εκκόλαψης. Κάθε εξάρτηµα έχει σχεδιαστεί και παραχθεί µε σκοπό την εξαιρετική του απόδοση. Πριν χρησιµοποιήσετε την εκκολαπτική µηχανή συνιστάται να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης, ιδιαίτερα τις παραγράφους των τεχνικών προδιαγραφών και των δεδοµένων ασφαλείας, ώστε να κατανοήσετε τα µέρη και τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ: Ανοίξτε το κουτί και αφαιρέστε όλα τα εξαρτήµατα. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι φθαρµένα ή σπασµένα. Η συσκευασία περιέχει:

 • 1 τεµάχιο εκκολαπτική µηχανή
 • 1 καλώδιο για σύνδεση µε το ρεύµα
 • 1 φυλλάδιο οδηγιών χρήσης - Η µηχανή λειτουργεί µε µονοφασικό ρεύµα 220/230 V, 50-60Hz                               προτείνετε η χρήση ups


ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ:
Είναι καλό να επιλέξουµε ένα δωµάτιο µε σταθερή θερµοκρασία όχι κάτω από 17 ο C αλλά ούτε και πάνω από 25 ο C. Ο θάλαµος θα πρέπει να µην έχει µυρωδιές και να αερίζεται, χωρίς όµως να δηµιουργούνται ρεύµατα αέρος.

Για την Ελλάδα θα προτιµούσαµε την τοποθέτηση της µηχανής στο πιο υγρό δωµάτιο που διαθέτουµε. Τέλος ο θάλαµος θα πρέπει να έχει ηµίφως ώστε οι νεοσσοί να µην εκτεθούν σε δυνατό φως. Τοποθετήστε τη συσκευή σε επίπεδη επιφάνεια και κοντά σε παροχή ρεύµατος.Για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύµατος χρησιµοποιήστε µόνο καλώδια ιδίου τύπου µε αυτό της συσκευής (έξοδος γείωσης).

ΣΗΜΕΙ?ΣΗ: Ο κατασκευαστής δεν είναι υπαίτιος σε περιπτώσεις ακατάλληλου χειρισµού, ακατάλληλης τοποθέτησης, λανθασµένης τροφοδοσίας / σύνδεσης µε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή χειρισµού από µη εξουσιοδοτηµένα άτοµα. Συχνότητα λειτουργίας : 50 Hz - ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ( www.petsamolis.gr) : 1 ETOYΣ

Κλωσσομηχανή παραγωγής πουλερικών

Βάρος :

5,7 kg

Ισχύς

80 W

Χωρητικότητα

56 αυγά κότας

Διαστάσεις

53.6 Χ 24 Χ 50 (Cm)

Τάση λειτουργίας

220-240 V

Συχνότητα λειτουργίας

50 Hz

Απόδοση εκκόλαψης

95%

Στοιχείο θέρμανσης

ηλεκτρική αντίσταση

Έλεγχος θερμοκρασίας

ηλεκτρονικός θερμοστάτης

Λειτουργία σήμανσης

με led και οθόνη

Σχετική υγρασία

0-85%

Ρύθμιση υγρασίας

αυτόματη

Περιστροφή αυγών

αυτόματη

Ένδειξη ημερών εκκόλαψης

?

Συναγερμός υγρασίας-θερμοκρασίας

?

Εσωτερική θερμοκρασία λειτουργίας

38°C ± 1°C

Οδηγίες Χρήσεως Εκκολαπτικής μηχανής

Η συσκευή διαθέτει τις εξής ηλεκτρονικές ενδείξεις:

 • Ένδειξη ακριβής θερμοκρασίας θαλάμου
 • Ένδειξη ακριβούς ποσοστού επί της εκατό % υγρασία θαλάμου.
 • Ένδειξη αντίστροφης μέτρησης γυρίσματος αυγών ανά 2 ώρες.
 • Ένδειξη ημερών λειτουργίας.


Εκκίνηση πρώτης λειτουργίας.

 • Ανοίξτε τη συσκευή και αφαιρέστε τις σχάρες και τις θήκες των αυγών
 • Προσθέστε στο κάτω μέρος της συσκευής ( στις θέσεις-αυλάκια που υπάρχουν στο κέντρο) νερό για την υγρασία του θαλάμου.
 • Επανατοποθετήστε τις σχάρες και τις αυγοθήκες προσεκτικά.
 • Συνδέστε το καλώδιο του συστήματος αυτόματου γυρίσματος (εσωτερικα της συσκευής) με το καλώδιο ποθ βρίσξεται συνδεδεμένο με το πάνελ.
 • Συνδέστε το καλώδιο ρεύματος στην υποδοχή της συσκευής και στην πρίζα παροχής 220V.
 • Ανοίξτε τον διακόπτη ON-OFF.
 • Θα ανάψουν οι ενδείξεις λειτουργίας και θα ακούσεται τον ήχο του ALARM για χαμηλή ένδειξη θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • Το ΑLARM θα χτυπάει έως ότου η συσκευή πιάσει την σωστή θερμοκρασία και υγρασία. Ανάλογα το περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες αυτό μπορεί να ξεπεράσει και τα 50min.
 • Εάν θέλεται να ακυρώσεται τον ήχο απλά πατήστε οποιοδήποτε πράσινο κουμπί.
 • Αφήστε την συσκευή να δουλέψει 2 ώρες και παρακολουθήστε αν οι θήκες των αυγών μετακινούνται ( απο την αντίστροφη μέτρηση ώρας μόλις πάει 0min θα μετακινηθούν).
 • Η θερμοκρασία και η υγρασία είναι ρυθμισμένη απο το εργοστάσιο.
 • Θερμοκρασία στους 37,9
 •  υγρασία στο 60% + - 6με 7 % .

 

Ρύθµιση παραµέτρων: Οι τιµές της θερµοκρασίας λειτουργίας, του συναγερµού ελάχιστης / µέγιστης θερµοκρασίας, και ελάχιστης υγρασίας είναι εργοστασιακά ρυθµισµένες και δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση τους. Αν παρολ’ αυτά παρουσιαστεί κάποιος λόγος είναι εύκολο να τροποποιηθούν. Πιέζοντας το πλήκτρο SET µπαίνεται στη λίστα παραµέτρων. Μπορείτε εύκολα να µεταβείτε από µία παράµετρο σε άλλη πιέζοντας το πλήκτρο (+) ή (-). Αν χρειαστεί να τροποποιήσετε την τιµή κάποιας παραµέτρου πιέστε το SET για 3 δευτερόλεπτα και χρησιµοποιήστε τα κουµπιά (+) ή (-) για να αυξήσετε ή να µειώσετε τη συγκεκριµένη τιµή. Επιβεβαιώστε την αλλαγή πιέζοντας το κουµπί SET.

Λίστα παραµέτρων και επιλογές: 1. Ρύθµιση της θερµοκρασίας λειτουργίας της εκκολαπτικής µηχανής. Εργοστασικά είναι ρυθµισµένη στους 38 °C. Πρέπει να είναι ρυθµισµένη στους 37.6 °C - Αυξοµείωση της θερµοκρασίας λειτουργίας της µηχανής κατά 0.1 °C.

 2. AL - Συναγερµός ελάχιστης θερµοκρασίας Ο συναγερµός ελάχιστης θερµοκρασίας είναι εργοστασιακά ρυθµισµένος να ενεργοποιείται εάν η θερµοκρασία πέσει για οποιαδήποτε λόγο κατά 1 °C από την ορισµένη τιµή και δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση.

3. AH - Συναγερµός µέγιστης θερµοκρασίας Ο συναγερµός µέγιστης θερµοκρασίας είναι εργοστασιακά ρυθµισµένος να ενεργοποιείται εάν η θερµοκρασία ξεπεράσει για οποιαδήποτε λόγο κατά 1 °C την ορισµένη τιµή και δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση. Κουµπιά αυξοµείωσης τιµών παραµέτρων Κουµπί ενεργοποίησης Κουµπί ρύθµισης Ένδειξη θερµοκρασίας Ένδειξη υγρασίας Ένδειξη λειτουργίας ανεµιστήρα Χρόνος µέχρι την επόµενη περιστροφή Ηµέρες λειτουργίας της εκκολαπτικής Ένδειξη λειτουργίας εκκολαπτικής µηχανής.

4. AS - Συναγερµός ελάχιστης υγρασίας Ο συναγερµός ελαχιστης υγρασίας είναι εργοστασιακά ρυθµισµένος στο να ενεργοποιείται εάν η υγρασία για οποιοδήποτε λόγο πέσει κάτω από το 45% και δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση.

 5. HS (υψηλότερη θερµοκρασία) και LS (χαµηλότερη θερµοκρασία) - Ρύθµιση του εύρους τιµών που µπορεί να λάβει η θερµοκρασία, προκειµένου να αποφευχθούν ακραία λάθη κατά τη ρύθµιση της θερµοκρασίας. Εργοστασιακές ρυθµίσεις HS στους 39.5 °C και LS στους 30 °C.

6. CA - ?ιόρθωση ένδειξης αισθητήρα θερµοκρασίας. Είναι εργοστασιακά ρυθµισµένη στους 0 °C και µπορεί να διορθωθεί µόνο µε τη χρήση διακριβωµένου θερµοµέτρου. ?εν απαιτείται κάποια τροποποίηση.

7. HD και HU - Αισθητήρας θερµοκρασίας περιβάλλοντος. Εργοστασιακά ρυθµισµένο, δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση.

ΥΓΡΑΣΙΑ: Υγρασία κατά τη διάρκεια της εκκόλαψης παρέχεται από τις ενσωµατωµένες λεκάνες στο κάτω µέρος της µηχανής. Η πλήρωση τους διευκολύνεται µε την χρήση της φιάλης νερού. Η ψηφιακή µονάδα ελέγχου, παρέχει ενδείξεις για τις τιµές υγρασίας σε UR%. Είναι σηµαντικό να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει ένας γρήγορος και απλός κανόνας για την ποσότητα νερού που θα πρέπει να υπάρχει εντός µιας εκκολαπτικής µηχανής καθώς επηρεάζεται από τις παρακάτω µεταβλητές:

• Υγρασία περιβάλλοντα χώρου (εξαρτάται από τον καιρό και το περιβάλλον).

 • Είδος αυγών.

 • Πορώδη κελύφη αυγών (ποικίλει από αυγό σε αυγό).

• Εποχή του έτους (π.χ υψηλές θερµοκρασίες περιβάλλοντος συνεπάγονται συνήθως και υψηλότερες τιµές υγρασίας / προς το τέλος της περιόδου ωοτοκίας τα αυγά είναι περισσότερο πορώδη).

Οι πραγµατικές ανάγκες υγρασίας µπορούν να προσδιοριστούν είτε µετρώντας το βάρος των αυγών (ένα αυγό πρέπει να χάσει 13%-15% του βάρους του κατά την επώαση) είτε µε ωοσκόπηση (ο αεροθάλαµος πρέπει να αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου του αυγού, όταν είναι έτοιµο για εκκόλαψη)

ΕΝ?ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 37.6 °C

ΕΙΔΟΣ

ΕΠΩΑΣΗ

ΕΚΚΟΛΑΨΗ

ΚΟΤΕΣ / ΟΤΟΚΙΑΣ

47%

62%

ΚΟΤΕΣ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΟΓΗΣ

52%

62%

ΦΑΣΙΑΝΟΙ /ΠΕΡΔ/ΙΚΕΣ/ΟΡΤΥΚΙΑ

38 – 43%

56 - 62%

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ

4752%

62%

ΠΑΠΙΕΣΧΗΝΕΣ

38 – 43%

62%

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ

2530%

38 – 43%

 

ΟΣΚΟΠΗΣΗ: Την 8η -10η ηµέρα της επώασης τα αυγά µπορούν να ωοσκοπηθούν ώστε να αποµακρυνθούν αυτά που δεν είναι γόνιµα. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει σε ένα σκοτεινό δωµάτιο. Παρατηρώντας το εσωτερικό ενός γόνιµου αυγού µε ένα ωοσκόπιο είναι δυνατό να προσδιορίσουµε την ανάπτυξη του εµβρύου.

 • Εάν µοιάζει µε ένα σκούρο κοκκινωπό δίσκο από τον οποίο προβάλλουν ακτινωτά διάφορα αγγεία (σχήµα b) τότε το αυγό είναι γόνιµο και το έµβρυο υγιές. Σε κάποιο σηµείο µπορείτε να διακρίνετε ακόµα και τις παλµικές κινήσεις του εµβρύου.

 • Αντίθετα ένα αυγό το οποίο δεν είναι γόνιµο παρουσιάζει στο ωοσκόπιο µια καθαρή εικόνα µε σκιά στο σηµείο του κρόκου.

• Εάν κατά την ωοσκόπηση παρατηρήσετε αυγά µε ερυθρή κουκκίδα επάνω στο κέλυφος ή µια κεντρική κουκίδα που περιβάλλεται από οµόκεντρες δοµές παρουσιάζοντας µια νεφελώδη εικόνα, τότε τα έµβρυα είναι νεκρά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σε περίπτωση διακοπής ρεύµατος για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια τις επώασης, τοποθετήστε ένα δοχείο µε ζεστό νερό µέσα στην εκκολαπτική µηχανή και διατηρήστε την πόρτα κλειστή.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ: Για να µεγιστοποιήσετε την εκκολαπτικότητα και να αποφύγετε µολύνσεις κατά τη διάρκεια της επώασης, παρακαλούµε ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες κατά τη συλλογή των αυγών:

 • Συλλέγετε τα αυγά καθηµερινά για αποφυγή µολύνσεων και ζηµιών που µπορούν να προκληθούν από υψηλές ή χαµηλές θερµοκρασίες.
 •  Μην τοποθετείτε στην εκκολαπτική µηχανή αυγά άνω των 7-8 ηµερών ή νωρίτερα των 2 ηµέρων.
 • Μη σηµειώνετε τα αυγά µε µελάνι - χρησιµοποιήστε µολυβί.

ΦΡΟΝΤΙ?Α ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ: Για να εξασφαλίσετε την άριστη λειτουργία και µακροχρόνια χρήση της εκκολαπτικής µηχανής ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες :

 • Μην τοποθετείτε τη µηχανή σε εξωτερικούς χώρους.
 • Μην τοποθετείτε τη µηχανή σε εσωτερικούς χώρους µε υψηλές ή χαµηλές θερµοκρασίες και υψηλά ποσοστά υγρασίας.
 • Αποφύγετε τον απότοµο χειρισµό της µηχανής.
 • Αποσυνδέστε την εκκολαπτική από την παροχή ρεύµατος πριν από τον καθαρισµό και πριν από κάθε µετακίνηση της.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ: Αφαιρέστε όλο το νερό εάν δεν σκοπεύετε να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για µεγάλο χρονικό διάστηµα ή εάν θέλετε να την αποθηκεύσετε. Για να εξασφαλιστούν καλές συνθήκες υγιεινής κατά την επώαση είναι απαραίτητος ο καθαρισµός της εκκολαπτικής µηχανής στην αρχή και στο τέλος κάθε εκκόλαψης. 

ΕΓΓΥΗΣΗ: Όλα τα µέρη της εκκολαπτικής µηχανής έχουν ελεγχθεί πριν από την παράδοση και καλύπτονται από εγγύηση 12 µηνών από την ηµεροµηνία αγοράς. Η εγγύηση καλύπτει την επισκευή ή αντικατάσταση των εξαρτηµάτων που θα παρουσιάσουν κατασκευαστικό πρόβληµα εντός της περιόδου αυτής και συµπεριλαµβάνονται οι δαπάνες εργατικών.

?εν συµπεριλαµβάνονται τα έξοδα αποστολής. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που έχουν προκληθεί από κακή χρήση της συσκευής, ζηµίες κατά την µεταφορά, προβλήµατα του δικτύου παροχής ρεύµατος ή από επεµβάσεις µη εξουσιοδοτηµένων τεχνικών. Επίσης στην εγγύηση δεν συµπεριλαµβάνονται αποζηµιώσεις για απώλειες εσόδων ή υλικών λόγω του τεχνικού προβλήµατος.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ( www.petsamolis.gr) : 1 ETOYΣ

 


Ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Kαταχώρηση

PDF

Eggc Incubator 56

Download
Eφάπαξ1X150
2 Δόσεις ΑΤΟΚΑ2X75
3 Δόσεις ΑΤΟΚΑ3X50
4 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ4X40.31
5 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ5X32.7
6 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ6X28.75
7 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ7X25.71
8 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ8X23.44
9 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ9X21.67
10 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ10X20.25
11 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ11X19.09
12 Δόσεις ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ12X18.13
Δείτε επίσης...
CORTI ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΓΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 1066596
Στα Καταστήματα 110,00€
Τιμές με Φ.Π.Α.100,00€  ή 50 X 2 Δόσεις
Borotto εκκολαπτική μηχανή Real 49
Kωδικός: 1078641
Tιμές με Φ.Π.Α.250,00 - 330,00€
HHD Εκκολαπτική μηχανή αυτόματη, 24 αυγών
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Δωρεάν Μεταφορικά
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 1087405
Στα Καταστήματα 135,00€
Τιμές με Φ.Π.Α.130,00€  ή 65 X 2 Δόσεις
Εκκολαπτική Novital Cova-24 ΑΥΤΟΜΑΤΗ 20 Αυγών
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 20503686
Στα Καταστήματα 180,00€
Τιμές με Φ.Π.Α.179,90€  ή 59.97 X 3 Δόσεις
ΕΚΚΟΛΑΠΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ NOVA JN-42 Pro
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 50200008
Στα Καταστήματα 180,00€
Τιμές με Φ.Π.Α.165,00€  ή 55 X 3 Δόσεις
Εκκολαπτική μηχανή ημιαυτόματη Novital Cova 108
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 5020318
Στα Καταστήματα 350,00€
Τιμές με Φ.Π.Α.290,00€  ή 63.22 X 5 Δόσεις
ΕΚΚΟΛΑΠΤΙΚΗ ΜHΧΑΝΗ NOVA E7
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Δωρεάν Μεταφορικά
Σε Απόθεμα
Kωδικός: 5020710
Στα Καταστήματα 55,00€
Τιμές με Φ.Π.Α.50,00€
ΕΚΚΟΛΑΠΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ NOVA E9 /PRO
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 5020711
Τιμές με Φ.Π.Α.155,60€  ή 51.87 X 3 Δόσεις