Αρχική » ΣΚΥΛΟΣ » ΣΚΥΛΙΑ » ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΑ » ΚΟΥΤΑΒΙΑ - ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ
ΚΟΥΤΑΒΙΑ - ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ
ΚΟΥΤΑΒΙΑ - ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ
Τιμές με Φ.Π.Α.1,00€
Διαθεσιμότητα:
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 1050029
Παρακαλούμε επιλέξτε πρώτα Χρώμα

ΚΟΥΤΑΒΙΑ - ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ

 

Χαρακτηριστικά

 

Καταγωγή ράτσας

Βέλγιο, 19ος αι.

Χρώματα

Μαύρο

Ύψος

Αρσε. 62 cm, θηλ 58 cm

Βάρος

Αρσε. 25-30 kg, θηλ 20-25 kg

Χρησιμότητα

φύλαξη προβάτων, φάρμας

Ιδιοσυγκρασία

Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό

Διάρκεια Ζωής

13-14 Χρόνια.

Ιστορικό της ράτσας Βελγικό Γκρένενταλ.Το Groenendael είναι μία από τις τέσσερις φυλές των βέλγικων ποιμενικών. Πήρε το όνομά του από το χωριό Groenendael στο Βέλγιο. Αναπτύχθηκε αρχικά από έναν κτηνοτρόφο στο Groenendael, τον Nicholas Rose. Διασταύρωσε τη φυλή Petite και Picard d'Uccle και το αποτέλεσμα ήταν ο πρόγονος του σημερινού Groenendael. Από τότε, η φυλή έχει χρησιμοποιηθεί για το έργο της αστυνομίας, την ανίχνευση των ναρκωτικών, τη στρατιωτική εργασία, και τη διάσωση.

Χαρακτηρασ του Βελγικό Γκρένενταλ.Είναι έξυπνο, πιστό, στοργικό και ήρεμο σκυλί. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, δένεται με την οικογένεια και «απαιτεί» να γίνει μέλος της.Αυτή η ράτσα είναι έξυπνη, πιστή, στοργική και ήρεμη. Είναι κυρίαρχο και γενναίο από τη φύση του. Η κυριαρχία του ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί αμέσως για να είναι η συμβίωση ήρεμη και ειρηνική. Μόλις γίνει κατανοητό ποιος είναι ο κυρίαρχος είναι απίστευτα πιστό και υπάκουο.

Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και πολύ προστατευτικό και αυτό το κάνει καλό φύλακα. Είναι καλό με τα παιδιά που γνωρίζει από κουτάβι. Πρέπει να περνάει αρκετό χρόνο με την οικογένεια καθημερινά και μπορεί να πάθει άγχος εάν μένει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάντα προσεκτικός και επιφυλακτικός με τους ξένους, ο γκρένενταλ είναι έξυπνος και πολύ υπάκουος σύντροφος. Προστατευτικός με τα μέλη της οικογένειας επιζητά την ανθρώπινη παρέα. Έχει πολύ αντοχή και απολαμβάνει κάθε παιχνίδι όταν νιώθει άνετα στο χώρο.

 Συμβουλές για περιποίηση.Το μακρύ, πυκνό τρίχωμα του Βελγικό Γκρένενταλ απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα και χτένισμα. Η περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα και γύρω από τα αυτιά θα πρέπει να διατηρείται καθαρή από τρίχωμα.Το γκρένενταλ έχει ανάγκη από καθημερινή άλλοτε έντονη και άλλοτε ήπια άσκηση.
 
Του αρέσει η διαμονή στο σπίτι καθώς απολαμβάνει πολύ την ανθρώπινη συντροφιά, όμως ιδανικά καλό είναι να έχει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε εξωτερικό χώρο. Η εκπαίδευση του πρέπει να ξεκινά από τη πρώτη μέρα της άφιξης του στο σπίτι. Το απαιτητικό του τρίχωμα χρειάζεται βούρτσισμα τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα.  

 Εκπαίδευση του Βελγικό Γκρένενταλ.Μεγάλες δυνατότητες στην εκπαίδευση εργασίας, δίψα για προστασία και ανάληψη καθηκόντων. Έντονη προσωπικότητα.

 Άσκηση του Βελγικό Γκρένενταλ.Μεγάλη ανάγκη για εκτόνωση, δράση, κίνηση. Καθημερινή εντατική άσκηση είναι απαραίτητη.

 Θέματα σχετικά με την υγεία
.Το Βελγικό Γκρένενταλ είναι μια υγιής ράτσα με περιορισμένα προβλήματα. Επιληψία, αλλεργίες του δέρματος και προβλήματα όρασης έχουν παρατηρηθεί σε σπάνιες περιπτώσεις. Το Βελγικό Γκρένενταλ θα πρέπει να ακολουθεί σωστή και ισορροπημένη διατροφή, για να μη γίνει παχύσαρκο και τεμπέλικο. Ζει συνήθως 13-14 έτη και μέσο όρο δίνει 6 έως 10 κουτάβια ανά γέννα.
  
 Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης του Βελγικό Γκρένενταλ
.Το Βελγικό Γκρένενταλ μπορούν να ζει ευτυχισμένο σε ένα διαμέρισμα εάν του δίνεται καθημερινά η δυνατότητα να ασκηθεί. Είναι σημαντικό να το προτρέπουμε να τρέξει, να παίξει, να ασκηθεί, καθώς έχει την τάση να τεμπελιάζει.
 

 
Η προέλευση των κουταβίων είναι από την Ουγγαρία & την Τσεχία.Συνοδεύονται με βιβλιάριο υγείας,διαβατήριο,microchip και με ένα ή δύο εμβόλια.Δίνεται εγγύηση 7 ημερών καλής υγείας.Υπάρχει πιθανότητα αλλαγής τιμών ανάλογα τη σεζόν.
 
Η τιμή είναι ενδεικτική και υπάρχει περίπτωση να διαφέρει.Σε περίπτωση διαφορετικής τιμής θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΔΩΡΕΑΝ αποστολή

1.  Σε όλα τα προϊόντα με το ειδικό σήμα  η αποστολή ειναι δωρεάν ανεξαρτήτου βάρους και προορισμόυ.

2. ΔΩΡΕΑΝ αποστολή  ισχύει και για αγορές από 49€ και άνω, εώς 15kg.
 
Τα προϊόντα αποστέλλονται με το  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ σε όλη την Ελλάδα.

ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Kαταχώρηση