Αρχική » ΣΚΥΛΟΣ » ΣΚΥΛΙΑ » ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ » ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΠΙΤΖ ΛΕΥΚΟ GERMAN
ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΠΙΤΖ ΛΕΥΚΟ GERMAN
ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΠΙΤΖ ΛΕΥΚΟ GERMAN
Τιμές με Φ.Π.Α.1,00€
Διαθεσιμότητα:
Κατόπιν παραγγελίας
Kωδικός: 1051343
Παρακαλούμε επιλέξτε πρώτα Χρώμα

ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΠΙΤΖ ΛΕΥΚΟ GERMAN

 

Χαρακτηριστικά

 

Καταγωγή ράτσας

Γερμανία

Group

Συντροφιάς

Χρησιμότητα

Σκύλος συντροφιάς

Ύψος

28 cm

Βάρος

1 – 3 kg

Ιδιοσυγκρασία

Φιλικό, προστατευτικό, παιχνιδιάρικο, στοργικό

χρόνος ζωής

12 - 15 Χρόνια

Ιστορία

Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο  1800 και προέρχεται από τη Γερμανία. Ονομάστηκε έτσι από την περιοχή Pomerania της  Ανατολικής Γερμανίας. Ανήκει στα spitz και σε άλλες χώρες ονομάζεται Toy german spitz, ενώ στην Ελλάδα λέγεται και Λουλού.

Χρώμα τριχώματος: Υπάρχουν αρκετοί χρωματισμοί. Χρώματα που απαντώνται είναι το μαύρο, σκούρο καφέ, μπλε, κοκκινωπό, μόνα τους ή σε συνδυασμό με καφέ. Επίσης αποδεκτό σύμφωνα με κάποιους οργανισμούς είναι και το λευκό. Το τρίχωμα είναι μακρύ και πυκνό στο σώμα,  το κεφάλι και τα άκρα όμως δεν έχουν τρίχωμα. 

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Πρόκειται για μια μικρόσωμη φυλή. Το κεφάλι είναι μικρό και μοιάζει με αυτό της αλεπούς. Τα μάτια είναι σκουρόχρωμα, αμυγδαλωτά. Τα αυτιά είναι μικρά, εκφύονται ψηλά και στέκονται όρθια. Το επιρρίνιο είναι κοντό και οξύληκτο. Η ουρά εκφύεται ψηλά, έχει πλούσιο τρίχωμα και είναι στριφογυριστή προς τα πάνω.

Χαρακτήρας

Του αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και δυσανασχετεί όταν άλλα ζώα κλέβουν μέρος της προσοχής σας. Έχει ένστικτο φύλακα που έχει κληρονομήσει από τους μεγαλύτερου μεγέθους προγόνους του. Δεν απαιτεί σωματική άσκηση και ικανοποιείται και με ένα πολύ μικρό περίπατο. Αν κοινωνικοποιηθεί νωρίς, δε δημιουργεί προβλήματα με τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε καν σε ταξίδια. Οι ανάγκες του είναι ελάχιστες και ικανοποιούνται εύκολα. Το τρίχωμα του απαιτεί συχνή περιποίηση, χωρίς πολύ συχνά μπάνια όμως, που καταστρέφουν τα απαραίτητα έλαια του δέρματος του.

Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 15 έτη.
Παρουσιάζει με συχνότητα κάποια προβλήματα υγείας αλλά όχι σημαντικά. Συχνή είναι η ρήξη επιγονατίδας και προβλήματα στους οφθαλμούς (ξηροφθαλμία, καταρράκτης, διαταραχές στον αγωγό δακρύων). Άλλα προβλήματα είναι οι αλλεργίες με δερματικά συμπτώματα, τα οδοντικά προβλήματα, ο υποθυρεοειδισμός και η υπογλυκαιμία.


 Η προέλευση των κουταβίων είναι από την Ουγγαρία & την Τσεχία.Συνοδεύονται με βιβλιάριο υγείας,διαβατήριο,microchip και με ένα ή δύο εμβόλια.Δίνεται εγγύηση 7 ημερών καλής υγείας.Υπάρχει πιθανότητα αλλαγής τιμών ανάλογα τη σεζόν.

Η τιμή είναι ενδεικτική και υπάρχει περίπτωση να διαφέρει.Σε περίπτωση διαφορετικής τιμής θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΔΩΡΕΑΝ αποστολή

Σε όλα τα προϊόντα με το ειδικό σήμα η αποστολή ειναι δωρεάν ανεξαρτήτου βάρους και προορισμόυ.

Τα προϊόντα αποστέλλονται με το  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ αποστολή  ισχύει και για αγορές   από 49€ και άνω εως 15kg.

ερώτηση σχετικά με το προϊόν
Kαταχώρηση