Τηλ. Παραγγελίες 2818101036
BLOG
Γιατί ο σκύλος μου με γλύφει συνέχεια;

Πήγατε βόλτα με τον σκύλο σας και αφού τον ταΐσατε αναπαύεστε. Σας πλησιάζει και αρχίζετε να το χαϊδεύετε. Τότε διαπιστώνετε ότι αρχίζει να σας γλύφει. Δεν σας αρέσει ιδιαίτερα αυτή του η συνήθεια και στην αρχή δεν το κάνετε θέμα, ώσπου αρχίζει να εντείνεται η κατάσταση και σας σαλιώνει όλο το πρόσωπο. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι σκύλοι γλύφουν άλλα μέλη της αγέλης - συνόλου τους και τον εαυτό τους για ποικίλους λόγους. Αν θέλετε να χαλιναγωγήσετε αυτή τους τη συνήθεια πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τί τους τη προκαλεί.

Παρακάτω παραθέτονται ορισμένες βασικές αιτίες:

1. Ωραία γεύση
Αν το κατοικίδιο σας γλύφει το μπολ φαγητού του, το πάτωμα αν του έχετε ρίξει κάποια μπουκιά ή τον πάγκο της κουζίνας που μαγειρεύετε, εμφανέστατα τον ελκύουν οι ωραίες γεύσεις. Αυτό όμως ισχύει και προς εσάς. Ενίοτε, μπορεί να έχετε υπολείμματα φαγητού πάνω σας που μπορούν να γευτούν. Πέραν τούτου απολαμβάνουν και το αλάτι στο δέρμα σας.

2. Περιποίηση
Μπορεί να θεωρείτε ότι οι σκύλοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη προσωπική τους υγιεινή. Εντούτοις συχνά γλείφονται για να καθαριστούν, όπως ακριβώς και οι γάτες. Ωστόσο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή διότι ο υπερβολικός πρωκτικός καθαρισμός από μέρους του ενδέχεται να είναι ενδεικτικό σημάδι ότι οι πρωκτικοί αδένες πρέπει να καθαριστούν.

3. Θεραπεία
Το σάλιο τους περιέχει ένζυμα που σκοτώνουν βακτήρια και με αυτό το τρόπο μπορεί να απαλλαγούν από νεκρά κύτταρα-ιστό και να καθαρίσουν τις πληγές τους. Ορισμένα όμως δεν μπορούν να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια και με την έντονη χρήση σάλιου ενδεχομένως να προκαλέσουν οι ίδιοι άνοιγμα των πληγών τους ξανά ή κάποια άλλη βλάβη στον οργανισμό τους.

4. Εξαναγκασμός
Κάνοντας λόγο για το υπερβολικό γλείψιμο τι σημαίνει, αν παρατηρήσετε ότι ο πιστός σας φίλος γλύφει επανειλημμένα ένα αντικείμενο ή μια συγκεκριμένη περιοχή ή το κάνει όποτε νιώθει φόβο ή νευρικότητα τότε καθίσταται αναγκαίο να απευθυνθείτε σε κάποιον κτηνίατρο. Διότι, ενώ του επιφέρει ανακούφιση από το στρες, η ίδια παροξυμμένη συνήθεια αυξάνει το άγχος και χειροτερεύει το πρόβλημα.


5. Επικοινωνία
Ένας ακόμη λόγος είναι για μιλήσουν μεταξύ τους. Από το ”πεινάω”, ”σου υποτάσσομαι” μέχρι το ”ας κάνουμε παρέα”. Αυτό το κάνουν και με τους ανθρώπους απλώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν πάντα το μήνυμα που θέλουν να περάσουν. Αν σας το κάνει έντονα ελέγξτε μήπως κάτι του λείπει. Ίσως διψάει και δεν έχει νερό ή επιθυμεί να βγει έξω και η πόρτα είναι κλειστή. Κατά πάσα πιθανότητα κάτι χρειάζεται και θέλει να σας μεταδώσει αυτή του την ανάγκη.

6. Στοργή
Τέλος, η αγάπη και τα χάδια είναι από τους πιο συνήθεις λόγους που τείνει να μετατραπεί σε κάτι με το οποίο οι άνθρωποι δυσανασχετούν όταν υπερβαίνει το όριο. Το γλείψιμο για αυτούς τους λόγους απελευθερώνει ενδορφίνες χαράς που ηρεμούν τους αξιαγάπητους φίλους μας. Συνήθως όμως γίνονται ανυπόμονοι και ενοχλητικοί. Προκειμένου να τους εκπαιδεύσετε στο να σταματήσουν αυτή τους τη πράξη αποφύγετέ τους στην αρχή και αν επιμένουν πηγαίνετε σε διαφορετικό χώρο. Σταδιακά θα τους αποτυπωθεί ότι αυτό σας κάνει απόμακρους απέναντι τους θα το εκλάβουν ως αρνητικό και θα το μειώσουν αισθητά σε μεγάλο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση οι μικροί μας φίλοι μας αγαπάνε και ένας βασικός λόγος που μας γλύφουν είναι ότι θέλουν να εκφράσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους, αφήστε τους να κάνουν αυτή την αγαπημένη τους συνήθεια μέχρι το σημείο που το αντέχετε!

πηγή:https://www.petvet24.gr/

SHARE
Προσθέσατε το προϊόν στο Καλάθι Αγορών σας!
ΝΕΟ
-%
BEST SELLER

Το καλάθι αγορών είναι άδειο!