Τηλ. Παραγγελίες 2818101036
BLOG
Βοηθήστε το σκυλάκι σας να αισθάνεται ασφαλές

Τα σκυλιά είναι ζώα κοινωνικά και παιχνιδιάρικα. Τους αρέσει να βρίσκονται με ανθρώπους και να αλληλοεπιδρούν μαζί τους. Τους αρέσει επίσης ο περίπατος και η βόλτα, όπως και να βρίσκονται έξω σε πάρκα ή στη φύση, καθώς αισθάνονται πιο ελεύθερα και νιώθουν πως είναι στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δεν είναι λίγες οι φορές βέβαια που μέχρι να συνηθίσουν την κοινωνική αυτή ζωή, είναι τρομαγμένα. Ο φόβος αυτός μπορεί να προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις. Μπορεί για παράδειγμα να γίνουν πιο μοναχικά, αν φοβούνται πολύ, ή πιο επιθετικά σαν αντίδραση για να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Πως λοιπόν θα βοηθήσετε το σκυλάκι σας να αισθάνεται ασφαλές σε εξωτερικούς χώρους;

Πώς θα βοηθήσετε το σκύλο σας να γίνει πιο κοινωνικός

Τα σκυλάκια νιώθουν σίγουρα πιο χαρούμενα όταν μπορούν με ασφάλεια να επικοινωνήσουν με τον άνθρωπο ή με άλλα σκυλιά.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό θα πρέπει να μάθουν κάποιες βασικές αρχές κοινωνικοποίησης. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο αλλά είναι λιγότερο από όσο φαντάζεστε.

Η διαδικασία κοινωνικοποίησης θα πρέπει να ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες ζωής του σκύλου σας. Ένα μικρό σκυλάκι που βρίσκεται εξ αρχής με κόσμο ή άλλα ζώα, μαθαίνει να ζει έτσι και δεν τρομάζει κάθε φορά που βλέπει άγνωστα πρόσωπα.

Καλό είναι να παρέχεται στο σκυλί σας κάποια βασική έστω εκπαίδευση και για λόγους κοινωνικοποίησης αλλά και γιατί θα φανεί χρήσιμη και για εσάς κατά τη διάρκεια της συμβίωσής σας μαζί του. Μαθαίνοντας βασικές εντολές στο σκύλο σας είναι πιο εύκολο να ελέγξετε τις αντιδράσεις του και να αποκτήσετε μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.

Επιπλέον, θα μπορείτε να κατανοήσετε και εσείς καλύτερα τις ανάγκες του και να επικοινωνήσετε μαζί του για να καταλάβετε καλύτερα τη συμπεριφορά του.

Σκυλάκια και εξωτερικό περιβάλλον

Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση δεν είναι διαδικασίες που γίνονται μια φορά. Εννοούμε πως χρειάζεται καθημερινή δουλειά και επαφή με το σκυλάκι σας για να το κάνετε να σας εμπιστεύεται και να σας υπακούει. Ο σκύλος νιώθει ασφάλεια όταν το αφεντικό του βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Φροντίστε να περνάτε χρόνο μαζί του και να ενισχύετε τη σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης που υπάρχει.

Αν τώρα αρχίζετε να βγαίνετε έξω με το σκυλάκι σας, καλό είναι να εμφανίζεστε  μπροστά σε αρκετό κόσμο σταδιακά για να μην τρομάξει. Θα δείτε πως σιγά σιγά ο πιστός σας φίλος θα συνηθίσει να βρίσκεται σε κόσμο και να αλληλοεπιδρά όμορφα μαζί του, χωρίς προβλήματα. Κάντε μικρά βήματα τη φορά και θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα σκυλάκια έχουν την τάση να γαβγίζουν από άμυνα όταν τρομάζουν. Αντίστοιχα οι γύρω σας μπορεί να τρομάξουν επίσης. Αν αισθάνεστε ανασφάλεια για το πώς μπορεί να αντιδράσει ο σκύλος σας, χρησιμοποιήστε κάποιο περιλαίμιο σκύλου κατά την έξοδό σας, ώστε να έχετε τον έλεγχο της κατάστασης.

Επιπλέον, θα έχετε και εσείς την ασφάλεια πως ο σκύλος σας δεν θα χαθεί.

Δώστε χρόνο στο σκυλάκι σας, ανταμείψτε το κάθε φορά που συμπεριφέρεται όμορφα και θα δείτε πως σιγά σιγά θα προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό περιβάλλον.

Τα σκυλάκια – όπως και οι άνθρωποι άλλωστε – χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο και χρόνο για να αισθανθούν ασφάλεια μέσα σε μία κατάσταση. Να θυμάστε πως η κοινωνικοποίηση του σκύλου σας, καθώς και το αίσθημα ασφάλειας που μπορεί να αισθάνεται, ενισχύει τη γενικότερη υγεία και ευημερία του.



Croci δερμάτινο κολάρο class καφέ



Croci hiking κολάρο venture



Camon περιλαίμιο με αλυσίδα κόκκινο

SHARE
Προσθέσατε το προϊόν στο Καλάθι Αγορών σας!
ΝΕΟ
-%
BEST SELLER

Το καλάθι αγορών είναι άδειο!