Τηλ. Παραγγελίες 2818101036
BLOG
Ξηρά τροφή σκύλων: Τα πλεονεκτήματα και γιατί αξίζει επιλoγής

Η ξηρά τροφή αποτελεί βασική επιλογή των περισσότερων ιδιοκτητών κατοικίδιων για την διατροφή του σκύλου τους.

Η ξηρά τροφή σκύλων, όπως και η υγρή φυσικά, έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Κατά την αγορά τροφής, λαμβάνουμε πάντα υπόψη τις συνήθειες του σκύλου, την ηλικία του και την κατάσταση της υγείας του. Εάν το σκυλάκι σας πάσχει από κάποια νόσο και πρέπει να ακολουθήσει εξειδικευμένη διατροφή, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Πλεονεκτήματα ξηράς τροφής

Γιατί λοιπόν να επιλέξει κάποιος την ξηρά τροφή; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Καταρχήν, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής σε σχέση με άλλες τροφές. Μπορείτε να την αγοράσετε σε μεγάλες ποσότητες και να την αποθηκεύσετε για αρκετό καιρό έως να καταναλωθεί, χωρίς να αλλοιώνεται η θρεπτική της αξία. Αυτό δεν συμβαίνει με άλλες τροφές. Επιπλέον αποθηκεύεται πιο εύκολα, μεταφέρεται επίσης πιο εύκολα και γνωρίζετε πως το σκυλάκι σας θα έχει πρόσβαση σε φρέσκο φαγητό καθημερινά.

Η  ξηρά τροφή σκύλων , ανάλογα πάντα με το τι θα επιλέξετε, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες,  βιταμίνες, μέταλλα και άλλα στοιχεία. Τα συστατικά αυτά φυσικά θα πρέπει να βρίσκονται στη σωστή αναλογία ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε σκύλου.


Champion petfoods Orijen Original με κοτόπουλο, γαλοπούλα



Champion petfoods Acana classic red με αρνί, χωρίς σιτηρά υψηλού γλυκαιμικού δείκτη

Πώς η ξηρά τροφή συμβάλλει στη γενικότερη υγεία

Η ξηρά τροφή είναι ιδανική για τη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών. Η καθημερινή μάσηση της τροφής βοηθά στη μείωση της πλάκας όπως και άλλων οδοντικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν. Η ξηρά τροφή ουσιαστικά ενισχύει την προστασία των δοντιών σε σχέση με την υγρή τροφή.

Η καλή και ισορροπημένη στοματική υγιεινή, βοηθάει στην ενίσχυση της γενικότερης υγείας και ευημερίας του σκύλου σας.

Είναι σημαντικό πέρα από τις ανάγκες του σκύλου σας, να γνωρίζετε και τις ιδιαιτερότητές του και να παρατηρείτε γενικά τις αλλαγές. Μπορεί ο σκύλος σας να έχει αλλεργία σε κάποια τροφή, ή να χρειάζεται κάποια ειδική θεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επισκεπτόμαστε πάντα τον κτηνίατρο.

Επιλέξτε την ξηρά τροφή που του ταιριάζει, πλούσια σε κρέας και θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε να παίρνει τη σωστή δοσολογία καθημερινά. Το επαρκές και γευστικό φαγητό θα κάνει τον πιστό σας φίλο ευτυχισμένο και χαρούμενο!


Champion petfoods Orijen Puppy Large με κοτόπουλο, γαλοπούλα



Acana prairie poultry με κοτόπουλο και γαλοπούλα χωρίς σιτηρά υψηλού γλυκαιμικού δείκτη

SHARE
Προσθέσατε το προϊόν στο Καλάθι Αγορών σας!
ΝΕΟ
-%
BEST SELLER

Το καλάθι αγορών είναι άδειο!