Τηλ. Παραγγελίες 2818101036
BLOG
Παράσιτα και γάτες: Κίνδυνοι και καταπολέμηση με αντιπαρασιτικά

Τα παράσιτα αποτελούν κοινό κίνδυνο μόλυνσης για όλα τα ζωάκια, όπως άλλωστε και για τον άνθρωπο. Δυστυχώς πολλές φορές τα παράσιτα μολύνουν τις γάτες, προκαλώντας από απλές και καθημερινές ενοχλήσεις, έως πιο σοβαρά προβλήματα και παθήσεις.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φροντίζουμε καθημερινά να εφαρμόζουμε κανόνες υγιεινής τόσο στο σπίτι, όσο και στη γατούλα μας. Έτσι, μειώνουμε κατά πολύ τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιο παράσιτο.

Φυσικά, υπάρχουν και καθημερινές μέθοδοι πρόληψης, ειδικά αν η γάτα βρίσκεται σε ευάλωτο περιβάλλον, ώστε να την προστατεύσετε.

Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε τρομερές αλλαγές στη συμπεριφορά ή στο σώμα της γάτας σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον κτηνίατρο, ώστε να σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε.

Παράσιτα και αντιμετώπιση

Τα παράσιτα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, τα εσωτερικά και εξωτερικά. Και τα δυο μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Αν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας είναι ερεθισμένη σε κάποια σημεία, ή χάνει απότομα βάρος, ή παρουσιάζει πρόβλημα με το στομάχι της, τότε πιθανό να έχει προσβληθεί από κάποιο παράσιτο.



Beaphar Biocton Spot αμπούλες για γάτες

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντιπαρασιτικών προϊόντων, κατάλληλα για κάθε παράσιτο, ώστε να βοηθήσουν όχι μόνο στην πρόληψη, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Ενδεικτικά μερικά από τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η αμπούλα γάτας, το σπρέι, το σαμπουάν, κάποιο χάπι ή κάποια κρέμα. Υπάρχουν ακόμα και απωθητικά κολάρα τα οποία θα προστατεύσουν το γατάκι σας. 

Croci Niki Natural Defence αντιπαρασιτικό υγρό για γάτες με Neem 20ml

Επιλέξτε προσεκτικά τα αντιπαρασιτικά γάτας, καθώς καμία φορά και αυτά ίσως προκαλέσουν κάποιον ερεθισμό ή κάποια αλλεργία.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Φυσικά η χρήση αντιπαρασιτικών ενδείκνυται, ειδικά αν έχει συστηθεί από κτηνίατρο, ωστόσο τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τη γάτα σας;


Biogance σαμπουάν γάτας εντομοαπωθητικό με Aloe Vera και αιθέρια έλαια Geraniol ένα φυσικό απωθητικό


Να τη φροντίζετε και να τη διατηρείτε καθαρή! Χτενίστε την, αφαιρέστε το νεκρό τρίχωμα και δώστε της και κάποια αντιπαρασιτική κρέμα αν χρειαστεί.

Επιπλέον, διατηρήστε όσο γίνεται πιο καθαρό το περιβάλλον γύρω της. Σκουπίστε συχνά την περιοχή που βρίσκεται όπως και τα άλλα σημεία τα οποία επισκέπτεται. Τέλος, φροντίστε να διατηρείτε καθαρό και τον προσωπικό της χώρο όπως το κρεβάτι, την τουαλέτα και τα παιχνίδια της.

Τα παράσιτα πέρα από εξαιρετικά ενοχλητικά, μπορεί να είναι και εξαιρετικά επικίνδυνα. Λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατεύσετε τη μικρή σας φίλη από τους κινδύνους του περιβάλλοντος, όσο γίνεται περισσότερο!



SHARE
Προσθέσατε το προϊόν στο Καλάθι Αγορών σας!
ΝΕΟ
-%
BEST SELLER

Το καλάθι αγορών είναι άδειο!