Τηλ. Παραγγελίες 2818101036
BLOG
Είναι ακατόρθωτη η συμβίωση ενός σκύλου με μια γάτα;

«Τσακώνονται σαν το σκύλο με τη γάτα»: όποιος ακούει αυτή τη φράση, υποθέτει ότι η γάτα και ο σκύλος δεν είναι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι.
Υπάρχει όντως μια δόση αλήθειας στο μύθο ότι ο σκύλος και η γάτα είναι ορκισμένοι εχθροί;
Υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε μια γάτα και ένα σκύλο να ζουν στο ίδιο σπίτι, και παράλληλα τα δύο ζώα να είναι ευτυχισμένα;
Αν δυο ζώα ζουν σε ένα καλό περιβάλλον με θετική ενέργεια, αν υπάρχει αγάπη και ενθάρρυνση στο να κάνουν πράγματα μαζί, ναι θα μπορούσαν όχι μόνο να συμβιώσουν απλά αλλά και να γίνουν αχώριστοι φίλοι. Και αν δεν γίνουν καλοί φίλοι, τουλάχιστον θα ανέχεται ο ένας τον άλλον χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Για να το πετύχει κάποιος αυτό θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η συμβίωσή τους να είναι αρμονική.

1) Αντίθετα με αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουν για αυτή τους τη συνύπαρξη, η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει ρόλο η ράτσα των ζώων αλλά ο χαρακτήρας τους. Και ούτε υπάρχουν ράτσες που κάνουν μεταξύ τους ή δεν κάνουν.Επικεντρωθείτε στο χαρακτήρα του κάθε ζώου και στο πόση ενέργεια έχει και αφήστε τα άλλα. Αν ένα σκυλί είναι επιθετικό και κυριαρχικό, θα είναι δύσκολο να συνυπάρξει μαζί με μια γατούλα που φοβάται και είναι δειλή. Επίσης ένα μεγάλο σε ηλικία σκυλί θα είναι πολύ δύσκολο να μοιραστεί το χώρο του με ένα δραστήριο γατάκι που όλη τη μέρα θα θέλει να τρέχει και να παίζει.

2) Αν δείτε ότι από την αρχή τα δυο ζώα δεν κάνουν μαζί, πρέπει να τα έχετε σε ξεχωριστούς χώρους για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να γνωρίζονται σιγά σιγά και χωρίς πίεση.

3) Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε γωνιές σε κάποια ψηλά μέρη του σπιτιού σας, τις οποίες η γάτα σας θα λατρέψει καθώς θα τρελαίνεται να σκαρφαλώνει. Από εκεί θα ατενίζει το σπίτι με την ησυχία της και θα βλέπει πού είναι και ο σκύλος.

4) Θα πρέπει να κρατήσετε μακριά το σκύλο από την αμμοδόχο της γάτας ώστε αυτή να νιώθει ασφαλής όταν πηγαίνει εκεί για την ανάγκη της. Αυτός είναι βασικός κανόνας.

5) Το να γνωρίσετε μεταξύ τους δυο νεαρά ζώα είναι πιο εύκολο από το να τα γνωρίσετε όταν αυτά θα είναι μεγάλα. Και αυτό για όταν είναι μικρά, θα μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε μαζί και να μάθουν πράγματα από την αρχή μαζί. Θα είναι σφουγγάρια που θα απορροφούν όλες τις πληροφορίες. Επίσης όταν είναι μικρά τα σκυλιά, είναι ανασφαλή και νιώθουν αδύναμα, κάτι που θα δώσει στη γάτα το πάνω χέρι και θα τη βάλει ψηλά στην ιεραρχία. Αυτό θα τα βοηθήσει όταν μεγαλώσουν.


6) Μια γάτα εύκολα θα τρέξει στο μπολ του σκύλου και θα του πάρει το φαγητό. Αν ο σκύλος είναι υπερπροστατευτικός με το φαγητό του, θα υπάρξει θέμα. Για αυτό έχετε ξεχωριστά μπολάκια και ξεχωριστά μέρη φαγητού. Επίσης θα πρέπει να μην έχετε συνεχώς φαγητό στα μπολ τους γιατί και εκεί μπορεί να γίνουν διάφορα παρατράγουδα. Φαγητό όταν πρέπει, όπου πρέπει και όσο πρέπει. Αυτό σημαίνει πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα πρέπει να το τηρείτε για να το τηρούν και εκείνα.

Παρά την άριστη προετοιμασία και την άπειρη υπομονή, μερικές φορές η διαδικασία του να φέρετε κοντά τα δύο ζώα δεν είναι εύκολη. Ακόμη και όταν φέρνετε κοντά δύο σκύλους ή δύο γάτες, οι χαρακτήρες συχνά απλώς δεν ταιριάζουν ή προκύπτουν προσωπικές αντιπάθειες. Αυτό είναι λογικό επομένως ότι μπορεί να συμβεί και στη σχέση μεταξύ μιας γάτας και ενός σκύλου. Ίσως τα κατοικίδια ζώα σας απλώς δεν συμπαθούν το ένα το άλλο. Ίσως η γάτα σας δεν έχει υπομονή να συναναστραφεί με ένα σκύλο. Ίσως ο σκύλος σας δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι μια γάτα, που τρέχει, αποτελεί γι’ αυτόν το τέλειο αντικείμενο για κυνήγι... Ή ίσως ένα από τα ζώα ζηλεύει. Εάν δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι, σχετικά με το τι πάει στραβά στη μεταξύ τους σχέση, θα πρέπει να είστε δίκαιοι με τα ζώα και την οικογένειά σας. Εάν η προσπάθεια να φέρετε κοντά τα δύο ζώα δεν έχει ευδοκιμήσει μετά από μερικούς μήνες ή εάν έχουν προκύψει ακόμη και τραυματισμοί, τότε είναι καιρός να εγκαταλείψετε την προσπάθεια και να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις.

Πηγές:
https://petpet.news/family-affairs/31912
https://www.zooplus.gr/periodiko/gates/yiothesia-gatas/gata-kai-skylos-ws-sygkatoikoi

SHARE
Προσθέσατε το προϊόν στο Καλάθι Αγορών σας!
ΝΕΟ
-%
BEST SELLER

Το καλάθι αγορών είναι άδειο!